GERİ

YÖNETİLEN DEĞİL, YÖNETEN OLMAK: SİYASET OKURYAZARLIK 151218

Siyaset okuryazarlığı; yönetime katılım, kamusal tartışmaya dahil olma ve küresel vatandaş duyarlılığının gelişmesi konularında yol göstermek amacıyla düzenlenen, Prof. Dr. Süleyman İnal’ın yürütücü ve Aytekin Kılınç’in moderatör olduğu “Yönetilen Değil, Yöneten Olmak: Siyaset Okuryazarlık” atölyesi, 15 Aralık Cumartesi günü Denizli’deki Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından “1 Öğretmen 1 Disiplin” atölyelerinin bir serisi olan etkinlik, 1 öğretmenle 1 disiplini bir araya getirmeye devam edecek. 

Süleyman İnan Hakkında:

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi’nde profesör olan Süleyman İnan, sosyal alanlar üzerine kitap ve makaleler yazdı; bazı kitap ve projelerin ise içerik danışmanlığını yapıyor. Topluma karşı bir sorumluluk projesi olarak, dezavantajlı öğrenci gruplarına yönelik KÜBİY Okulu adıyla anılan “Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor” projesini yürütüyor. (www.kubiy.org; www.kubiy.com.tr“Genç Bilgi: Siyaset” kitabının yazarı olan İnan, 7.sınıftan itibaren genç ve çocukların siyaset bilgisini temel düzeyde öğrenmesi gerektiği fikrinin savunucusu ve bu yönde bazı incelemelerin müellifi. Çocuklarda siyasetin doğru anlaşılmasını hedefleyen “Siyaset Hiç De Korkulacak Bir Şey Değil!” adlı seminerler vermeye devam ediyor. Bunun yaygınlaşması için ayrıca siyaset okuryazarlık üzerine seminer ve atölye eğitimlerinin başlatıcısı. İnan, evli ve iki çocuk babasıdır.  

Aytekin Kılınç Hakkında:

Aytekin Kılınç, 1973 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini yine aynı şehirde tamamladı. 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl, Felsefe Öğretmeni olarak Denizli’ye atandı. Halen Güzel Sanatlar Lisesi’nde Felsefe Öğretmeni olarak çalışmakta. 2018 yılında Eğitim Yönetimi, Denetimi ve Planlaması alanında yüksek lisans yaptı. ÖRAV kısmi zamanlı eğitimcisi ve P4C çocuklarla Felsefe Eğitimen Eğitimcisidir. Kılınç, takım, öğrenci ve yöneticilik koçlukları, insan hakları eğitimleri vermektedir. Doğaya, tarihe ve kültürel mirasa meraklı olan ve üretmeyi en büyük erdem gören Kılınç, eğitim alanındaki değişimleri ve yenilikleri takip eden bir öğrenme yoldaşıdır.

Tarih
2018-12-15 13:00 - 17:00
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Sümer Mahallesi Mah sk
No:116 Sümer
Denizli, 20020
╲╱