GERİ

2021 DEĞİŞİM ELÇİLERİ YAZ BULUŞMASI AÇILIŞ OTURUMU: NASIL ÖĞRETMEN OLUNUR?

Temmuz 3, 2021

Saat: 13:00-13:50

 

3 Temmuz’da gerçekleşecek Değişim Elçileri Yaz Buluşması'nda,'rağmenlere rağmen' dayanışmayla beraber geçirdiğimiz 2020-2021 yılını, birbirimizi, ürettiklerimizi, paylaştıklarımızı kutlayacağız. Açılış Oturumu’nda, paydaşlar ve destekçi vakıf temsilcileri de dahil olmak üzere Öğretmen Ağı’nın bir parçası olan herkesle bir arada olacağız. Herkesin “Nasıl Öğretmen Olunur?” diyerek merak ettiği öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibara kavuşması için öğretmenliğe ilişkin toplumsal algıyı gündem edeceğiz.

3 Temmuz 13:00-13:50 saatleri arasında gerçekleşecek “Açılış Oturumu: Nasıl Öğretmen Olunur”da Değişim Elçilerinden Ceren Karabıyık ve Sibel Yaşin ile birlikte Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Hancı kolaylaştırıcılığı üstlenecekler. Öğretmen Ağı paydaşlarından Hayal Gücü Merkezi ekibinden Melissa Dağlı’nın öğrenci; Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Bahar Onur’un ise veli bakış açısıyla #NasılÖğretmenOlunur sorusuna kendi yanıtlarını verdikleri  konuşmalarını dinleyeceğiz. Değişim Elçilerinin, Kolaylaştırıcı Ekibin, Destekçi Vakıfların ve Yaz Buluşması Partnerlerinin Zoom’da bir araya geleceği oturum, Attendify alt yapısını kullandığımız Yaz Buluşması Alanı’nda canlı olarak yayınlanacak. Herkes, Yaz Buluşması heyecanının bir parçası olmaya davetli!

Katılmak için https://www.ogretmenagi.org/yaz_bulusmasi_2021 adresine giderek ücretsiz biletinizi amayı unutmayın. 3 Temmuz 13:00’da Yaz Buluşması Alanı’nda buluşalım.

 

 

Bahar Onur Hakkında

1980 İzmir doğumlu, Celal Bayar Üniversitesi Sınıf öğretmenliği mezunu. Öğretmenliğinin ilk beş yılını Diyarbakır'ın Silvan içerisinde geçirdi. 13 yıldır İzmir'in Menemen ilçesinin Haykıran köyünde öğretmenlik yapıyor. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji ikinci sınıf öğrencisi. Yaratıcı Drama Eğitmenliğinde proje yazım aşamasında. Bulunduğu okulda kütüphane açma çalışmalarında bulundu. Okuma konusunda velilerle etkinlikler yapmakta. Yaratıcı okuma ve yazma konusunda seminerlere katılmakta. Scamper tekniği ile EÇEV'de sunum gerçekleştirdi. E-twinning projeleri yapmakta. Farklı vakıflarda gönüllülük çalışmaları yapıyor. Yaklaşık bir yıldır Ağ'da, bu kısa sürenin mesleğine katkısının çok olduğunu düşünüyor. Ağ ile üretmek ve paylaşmak kendini iyi hissettiriyor.

 

Ceren Karabıyık Hakkında

2015 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü PDR Anabilim Dalından mezun olmuştur. Farklı kademelerde psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Şu an Kocaeli'de bir ortaokulda görev yapmaktadır. Öğretmen Ağı ile 2019 yılında tanışmıştır.

 

Melissa Dağlı

Melissa Dağlı kaç yaşında olduğunu kendisi de bilmiyor, çoğunlukla kendisini asla kaybetmediği, hep içinde taşıdığı 5-6 yaşlarında bir çocuk gibi hissediyor. 9.sınıf lise öğrencisi. İstanbul'da yaşıyor. Bilim, astronomi, sanat, biyoloji, psikoloji, ekoloji, edebiyat ve daha birçok alan ile ilgileniyor, aynı zamanda kendisine yetecek kadar bir tasarım bilgisi var. Meraklı ve araştırmacı bir insan. Hikâye yazmayı, kitap okumayı, film izlemeyi, farklı diller öğrenmeyi çok seviyor. Biraz da işkolik olduğu söylenebilir, çok sosyal bir insan. 3 seneyi aşkındır sosyal girişimcilik yapıyor. Kurucularından olduğu Hayal Gücü Merkezi adında bir girişimi var. Aynı zamanda Teens In Innovation, Stellar Lab, Z Community gibi birçok kurumda gönüllü olarak faaliyet sürdürüyor. Genellikle gençlere yönelik çoğu grupta bulunuyor. Bulunduğu işlerde yazarlık, proje liderliği, iletişim liderliği, koordinasyon ve konuşmacılık gibi birçok alanda çalıştı. Şu an Hayal Gücü Merkezinde yönetiminde ve birçok iş yapıyor.

 

Sibel Yaşin Hakkında

Lisans eğitimini SDÜ Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Alanında; Yüksek Lisans Eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi Alanında tamamladı. 2006 yılında Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü yaz okulu kursuna katıldı. 2019 yılında düzenlenen Bir Öğretmen Bin Ritim Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katıldı ve Bir Öğretmen Bin Ritim Eğitmeni oldu. Kocaeli’de devlet okulunda Müzik Öğretmeni olarak görev yapmakta olup, görevlendirmeyle Kocaeli İl MEM'de Ar-Ge Biriminde Proje Uzmanı olarak çalışmaktadır.

 

Zeynep Hancı

2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu. Erasmus programı kapsamında gittiği Utrecht Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda, TED Rönesans Koleji‘nde Psikolojik Danışman olarak stajlarını gerçekleştirdi. 2018 Ağustos ayından bu yana Öğretmen Ağı’nda Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak çalışıyor. Yaratıcı Problem Çözme, Tasarım Odaklı Düşünme, kapsayıcı eğitim, sosyal duygusal öğrenme, toplumsal cinsiyet, dijital kolaylaştırıcılık başta olmak üzere farklı konularda faaliyetler yürütüyor. Aposto! yayıncıları arasında olan eğitim hâli'nde eğitimin her haline dair yazıyor.

Tarih
2021-07-03 13:00 - 13:50
╲╱