GERİ

YAPABİLİRİM MECLİSİ

Her sınıfta birbirinden farklı pek çok çocuk var ve bu çocukların her biri, çeşitli becerilere sahip. Öğretmenler, ancak bu çeşitliliğin farkına vardıkça, herkesi kapsayan ve demokratik bir eğitim ikliminin oluşması mümkün olur.

Katılımcı bir öğrenme deneyimine katkı sunmak üzere 5 Ocak saat 13.00 ile 17.00 arasında Adana’da düzenlenen “Yapabilirim Meclisi” Atölyesi, çocukların becerilerinin üretime dönüşmesini sağlamak için öğretmenlere yöntemler sundu. Öğretmen Ağı araçlarından “Öğretmenden Öğretmene” atölye serisinin bir parçası olan ve Değişim Elçilerinden Uğur Ali Yıldırım ve Gizem Saklıyan’ın yürütücülüğünde ve yine Değişim Elçilerinden Mustafa Dursun’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, Sabancı Kültür Merkezi’nde Adana'da yapıldı.

Uğur Ali Yıldırım Hakkında

1989’da Adana’da doğan Uğur Ali Yıldırım, 2011’de Çukurova Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl deprem sonrası Van’a atandı. Dört yıldan fazla Van’da görev yapan Yıldırım, burada Emre Alettin Keskin ile birlikte, daha sonra Hayal Gücü Merkezi olarak adlandırılacak yapının temellerini Eğitimde Diğerleri adıyla attı. O günden bu yana sınıf içi özgün uygulamalar geliştiren Yıldırım, daha çok eğitimciye ulaşmak amacıyla Keskin ile birlikte, 2016’da Hayal Gücü Merkezi’ni kurdu. Yıldırım, 2017’den bu yana Hayal Gücü Merkezi’nin özgün uygulamalarını (Eğitimde Sor-Keşfet-Üret Yöntemi Modüllerini) daha fazla eğitimciye ulaştırmak için atölyeler ve eğitimler düzenlemektedir. Şu an Adana’da okul öncesi öğretmenliği yapan Yıldırım, Hayal Gücü Merkezi’nde Eğitmen olarak yer almaktadır.

Gizem Saklıyan Hakkında

1988’de Adana’da doğan Gizem Saklıyan, 2011 yılında Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 2 sene çeşitli kurslarda öğretmenlik yaptı. 2013 yılında Van’a atandı, üç sene Van’da İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı. 2016’da Hayal Gücü Merkezi uygulamalarını lise yaş grubuyla deneyimleyen ilk eğitimciler arasında yer aldı. Halen Adana’da İngilizce öğretmenliği yapan Saklıyan, Hayal Gücü Merkezi’nde Destekçi Eğitmen olarak yer almaktadır.

Mustafa Dursun Hakkında

1989 yılında Mardin'de doğdu. Tarsus Lisesini ardından Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesini bitirdi. Adana'da görev yapan Mustafa Dursun mevsimlik gezici işçi aile çocukları ve mülteci öğrencilerle çalıştı. Mevsimlik işçi aile çocukların eğitimi üzerine Adana'da bulunan derneklerle çalışmalarda bulundu. Modern Türk Şiiri üzerine deneme, eleştiri ve söyleşileri Hürriyet Gösteri, Akatalpa, Cazkedisi, SarmalÇevirim, ÇiniKitap, Kasabadan Esinti gibi ulusal ve yerel yayınlarda çıktı.

Tarih
2019-01-05 13:00 - 17:00
╲╱