GERİ

OYUN YOLUYLA MATEMATİK ve Ekolojik Okuryazarlık

Çocukların öğrenme becerilerinin gelişmesi, onların keşfetme ve öğrenme motivasyonlarını harekete geçirecek etkinlikleri birlikte keşfetmek, matematiğin oyunla birlikte kalıcı ve anlamlı bir öğrenme deneyimine dönüştürmek amacıyla düzenlenen  “Oyun Yoluyla Matematik” Atölyesi Bilge Buhan Musa’nın yürütücülüğünde ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden İbrahim Yıldırım’ın moderatörlüğünde 22 Aralık tarihinde Tokat Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleştirildi.

Atölyede, katılımcı öğretmenlerle birlikte matematik derslerinde sınıfa taşınıp kolaylıkla uygulanabilinecek çeşitli oyunlar keşfedildi.

Öğretmenden Öğretmene Atölye serisinin devamı farklı konularda ve farklı şehirlerde gerçekleştirilmeye devam edecek!

Bilge Buhan Musa Hakkında:

Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Musa, İstanbul’daki bir devlet ilköğretim okulunda ana sınıfı öğretmeni olarak göreve başladı. Pek çok farklı kurumda çalışmasının ardından ana sınıfı olarak başladığı Koç Okullarında, 12 yıldır görevini sürdürüyor. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Bölümündeki yüksek lisans programını, “Okul Öncesi Öğretmenlerin Çevre Bilinci “ konulu tezi ile tamamladı. Okul öncesi kurumlarda kullanılmak üzere “Bilişsel Eğitim Setleri”nin yazarlığını yaptı. Dünyamızı paylaşmanın ve korumanın erken yaşlarda kazanılması gereken sorumluluk olduğuna inanarak, çocuklarda çevre bilincine farkındalık kazandıracak  “Mereklı Yeşil Şişe”, “Yaşlı Çınar Ağacı”, “Beyaz Plastik Bardak” ve “Gerikazanım Atölyesi” hikaye kitaplarını yazdı. Okul öncesi dönemde eğitim içeriğinin zenginleşmesiyle, çocukların hayat boyu kullanacakları becerilerinin güçlü bir şekilde destekleneceğine inanıyor. Yazdığı kitaplarla ve verdiği seminerlerle yurt içinde ve yurt dışında çocuklarla aileleri ile ve öğretmenlerle buluşarak deneyimlerini paylaşıyor. Kurucularından olduğu www.ailedenokula.com web sitesi ile öğretmenlere ve ailelere ulaşarak, daha çok çocuğun zengin eğitim içeriğinden faydalanmasına katkıda bulunmak ise en büyük hayali.

İbrahim Yıldırım Hakkında:

1979 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Yıldırım, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliği ve GOP Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunudur. Yüksek lisansını, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamladı. 8 yıl köy okulunda görev yaptıktan sonra 3 yıl okul müdürlüğü yapan Yıldırım, okul müdürlüğü görevinden ayrılarak tekrar sınıf öğretmeni olarak Tokat’ta görev yapmaya başladı. 2012 yılında matematiği oyunlaştırmak üzere yaptığı Matematik Oyun Parkı Projesi ile 2013 yılında eğitim-öğretimde yenilikçilik ödülü aldı. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda ve Konferans’ın Yerel Çalıştaylarında sunum yapan Yıldırım, aynı zamanda STEM eğitici eğitmenidir. 3 boyutlu modelleme ve oyunlaştırma alanında projelerini sürdüren Yıldırım, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak gönüllü çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih
2018-12-22 13:00 - 15:30
Konum
Bahçeşehir Koleji
Bedestenlioğlu Mahalesi Fizyomer Karşısı Denizli Caddesi
1.Sokak No:12
Tokat / Merkez, 60000
╲╱