GERİ

BEDEN DİLİM NE ANLATIYOR?

Türkiye’de 1 milyonun üzerinde öğretmen var ve bu öğretmenlerin her biri, farklı ilgilere, kişisel ve mesleki beceriler ile uzmanlıklara sahip. Tüm bu farklılıklardan beslenmek için öncelikle birbirimizle tanış olmamız gerekiyor. Tanışmanın yolu ise, beden dilimizle neler anlattığımızı fark etmemizden geçiyor.

26 Aralık’ta Sakarya’da düzenlenen “Beden Dilim Ne Anlatıyor?” atölyesi, beden dilimizle neler aktardığımızı keşfetmenin peşine düştü. Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden Tûbâ Işık Eroğlu’nun yürütücü ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Günalp Turan’ın moderatör olduğu atölye, saat 18.00 ile 20.00 arasında Nice Atölye’de gerçekleşti.

 

Tûbâ Işık Eroğlu Hakkında

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler mezunu olan Eroğlu, yine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Bir yandan çalışmaya devam ederken, bir yandan da akademik olarak eğitim hayatına devam etme hedefiyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

2006’dan itibaren hem mesleğinde hem de kişisel gelişiminde önemli dönüm noktaları olan Yaratıcı Drama ve Yoga eğitimlerini tamamlayarak, Yaratıcı Drama Lideri ve Yoga Eğitmeni sertifikalarını almaya hak kazandı. Mesleğindeki ilgi odaklarından biri olan öğretmen eğitimleri alanında gelişmek amacıyla, burslu olarak Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’na katıldı. Uzmanlık eğitimlerinin yanı sıra, “Öğren, Geliş, Değiş” vizyonuyla eğitim, bilişim teknolojileri ve yaratıcı drama alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası konferans, kongre, çalıştay ve atölye çalışmalarına katıldı, sunum ve atölyeler düzenledi. Son 20 yıldır kesintisiz olarak özel okullarda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalıştı, dernekler ve gönüllülük esaslı platformlar aracılığı ile çocuk ve yetişkinlerle çeşitli alanlarda yaratıcı drama çalışmaları yürüttü, MayaYoga bünyesinde yoga dersleri verdi.

Okul Öncesinden İlköğretime Kuramdan Uygulamaya Drama ve #FarkYaratanEğitim kitaplarının yazarları arasında yer aldı. “İnsan, kalbiyle hissetmeli, aklıyla düşünmeli ve bedeniyle eyleme geçmelidir” düşüncesinden yola çıkarak, özellikle birbirlerinden bağımsız görünen disiplinler arasında bağlantılar kurmak ve bu yönde öğrenme tasarımları yapmak, atölye içerikleri geliştirmek, Eroğlu’nun son yıllarda en büyük ilgi odağı. Her daim, her yaptığı işin başı ve sonu ise aynı: “Yaşa ve Yaşat”.


Günalp Turan Hakkında

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü mezunu olan Turan,  mezun üniversite yılları boyunca edebiyat, psikoloji ve dilbilimi alanlarına ilgi duydu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu.

Çocukluğundan bu yana ilgilendiği eğitim bilimlerine ek olarak, dillerin nasıl edinildiğini ve farklı kültürlerde kullanıldığını anlamaya çalışmaktan büyük keyif duyuyor. Bunların yanı sıra okumaktan, yemek yapmaktan, bitkileriyle ilgilenmekten ve farklı yerlerde kaybolmaktan hoşlanıyor. Nihai hayali, hayatında bir noktadan sonra kendine mutlu bir şekilde yaşayabileceği, denize yakın sakin bir yer bulmaktır.

 

 

Tarih
2018-12-26 18:00 - 20:00
Konum
Nice Atölye
Arabacı Alanı Mahallesi 538 Sokak
No:3 Daire:2
Serdivan/Sakarya, 54050
╲╱