GERİ

MÜHENDİSLİK TASARIM ADIMLARI

Öğrenme ortamlarında karşılaşılan problemlere farklı bir bakışaçısı getirmek, öğretmenlerin ve öğrencilerin düşünme ve keşfetmek becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Mühendislik Tasarım Adımları başlıklı atölye, Ağ'ın Değişim Elçilerinden İbrahim Evren Özer’in yürütücülüğü ve yine Değişim Elçilerinden Sibel Yaşin’in moderatörlüğünde, 16 Aralık Pazar günü Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

İbrahim Evren Özer Hakkında:  

1980 yılında Hatay’ın Erzin ilçesinde doğan İbrahim Evren Özer, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Şanlıurfa, Samandıra ve Kadıköy gibi, Türkiye’nin farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip bölgelerinde öğretmenlik yaptı. Şu an Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezi’nde görevine devam etmektedir. Özer’in mesleğe bakışı, öğrencilerin sustuğu ve öğretmenin anlattığı sınıf ortamında bir şeylerin ters gittiğini anladığında değişti. Öğrencileriyle yaptığı etkinlikleri Youtube kanalında yayınlamaktadır. Yaptığı çalışmalar ve öğretmenlik üzerine yazıları ulusal basında yer aldı. TÜBİTAK öğretmen eğitimlerinde ve çeşitli kurumların projelerinde eğitmenlik ve atölye liderliği yapmaktadır. Fen eğitiminde simülasyonların kullanımı üzerine yaptığı akademik çalışmalarının yanı sıra, yüksek lisans eğitiminde mühendislik tasarım süreci çalışmaları devam etmektedir.

Sibel Yaşin Hakkında:

Yaşin, 1983 yılında İzmit’te doğdu. Lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Alanında; Yüksek Lisans Eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Okul Yönetimi Alanında tamamladı. 2006 yılında Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü’nde yaz okulu kursuna katıldı. Müzik Öğretmenliğine 2005 yılında özel gereksinimli bireylerle çalışmaya başladı. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışmak için tayin istedi. 2018 yılında Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü ÖZGEP kapsamında “Özel Eğitimdeki Müzik Sınıflarının Tasarlanması” çalıştayında görev aldı. Sibel Yaşin, Kocaeli Körfez ilçesindeki bir devlet okulunda Müzik Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Tarih
2018-12-16 10:00 - 14:00
Konum
Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi
Karabaş Mahallesi
Kocaeli, 34425
╲╱