GERİ

EĞİTİM TİYATRO SAHNESİNDE HAYAT BULUYOR!

Tiyatro ile eğitim arasındaki ortak paydaları bulmak amacıyla düzenlenen “Eğitim Tiyatro Sahnesinde Hayat Buluyor” Karşılaşmalar etkinliği,Tiyatrocu Onur Erdoğan’ın yürütücülüğünde ve Ağ'ın Değişim Elçilerinden Yusuf Sarıçam’ın moderatörlüğünde, 15 Aralık’ta İzmir Bornova’daki Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

Etkinlikte, eğitim-tiyatro, sınıf-sahne ve öğretmen-oyuncu arasında dil ve anlatım becerisi, jest ve mimiklerin kullanımı, sahne hakimiyeti vb. benzerlikler kurularak tiyatronun eğitime nasıl temas edebileceğine dikkat çekildi. Sınıfta tiyatro ve drama kullanımının grup ruhu, işbirliği, özgüveni artırma, dil becerilerini geliştirme vb. bağlamında etkileri konuşuldu.

Onur Erdoğan Hakkında

1978, İzmir doğumludur. 1996 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Makina Mühendisliği ve İşletme eğitimleri almış ama tiyatroyu profesyonel kariyer olarak tercih etmiştir. 1996 yılında başladığı tiyatro çalışmalarına 1998 yılından itibaren sırasıyla Makina Mühendisleri Odası Tiyatro Topluluğu ve Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda devam etmiştir. 2001 yılında İzmir Sanat Tiyatrosu bünyesinde Ali Poyrazoğlu ile 2002 yılında Değişim Oyuncuları bünyesinde Erhan Yazıcıoğlu ile çalışmıştır. 2001-2006 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı için gençlik ve tiyatro liderliği ve danışmanlık yapmıştır. Japon Hükümeti tarafından Birleşmiş Milletler Üniversitesi ile beraber organize edilen uluslararası kültür programlarına Türkiye Cumhuriyetini adına 2005 yılında temsilci, 2010 yılında ulusal delegasyon lideri olarak katılmıştır. Programlar süresince Prof.Sonoda Hidehiro danışmanlığında Kültürlerarası Öğrenme çalışmaları yapmış, Sydney Ulusal Sahne Sanatları Enstitüsü'nde tiyatro, Tokyo NYC’de Japon kültürü ve geleneksel sanatları, Chennai Rajiv Gandhi Enstitüsü’nde Hint kültürü, Wellington TePapa Tongarewa’da Yeni Zelanda ve Maori kültürü üzerine eğitim almıştır. 2006 ve 2008 yıllarında Almanya Galli Tiyatrosu’nda “Risk altındaki çocuklar için tiyatro eğitmenliği” ve “Corporate Theatre” eğitimi almıştır. 2009 yılında Polonya Grotowski Enstitüsü'nün Brzezinka'da düzenlediği "Regula Contra Regulam" performans sanatları araştırma programına yönetmen olarak katılmıştır. Brzezinka,Wroclaw’da “Antigone” performansını yönetmiştir. 2011 ve 2012 yıllarında Romanya ve İspanya’da “Forum Tiyatrosu” ve “Social Theatre”, 2013 yılında İtalya’da Eugenio Barba’dan “Yönetmenlik Masterclass” ve Polonya’da “Drama Terapi” eğitimleri almıştır. Halen Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İzmir Türk Koleji ve Yeşeren Koleji’nde tiyatro eğitmenliği yapmakta, İtalyan RCR Tiyatrosu Türkiye temsilciliği ve Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevlerini yürütmektedir.

Yusuf Sarıçam Hakkında

Sivas’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak mesleğine başladı. Üç yıl bu ilçede görev yaptıktan sonra Sivas Merkez Atatürk Lisesine atandı. 2004 Eylül ayında Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokuluna atanarak İzmir’de göreve başlayan Yusuf Sarıçam “Eğitimde feda edilecek bir fert dahi yoktur.” eğitim anlayışı ile öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeline olan inancı doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi gerektiğini düşünmekte ve ülkemizin sorumlu, duyarlı, ufku açık, düşünen ve üreten aydın bireylere ihtiyacı olduğuna inanmaktadır. Okul iklimi (ekosistemi) ve öğrenme ortamları üzerine kafa yormak ve değişen okul dinamiklerini gözlemlemekten çok keyif almaktadır. Sarıçam yürüyüş yapmak, doğada zaman geçirmek, futbol ve masa tenisi oynamaktan hoşlanıyor. Evli ve 4 çocuk babası olan Yusuf Sarıçam halen Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulunda görev yapmaktadır.

Tarih
2018-12-15 17:00 - 19:00
Konum
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi
Kazımdirik Mahallesi 156 Sk No:4 Bornova/İzmir
İzmir, 35100
╲╱