GERİ

Eğitimde Eleştirel Düşünme

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 24, 2024

Saat: 19:30-20:30

 

24 Mayıs Cuma  günü  19:30-20:30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  “Eğitimde Eleştirel Düşünme” etkinliğine davetlisiniz!

 

Günümüzün hızlı bir şekilde değişen ve karmaşıklaşan dünyasında artık sadece bilgiye sahip olmamız yetmiyor. Bu bilgiyi sorgulayabilme, analiz edebilme ve tüm bu çıkarımlarımızla yaratıcı çözümler üretebilme becerisine de ihtiyaç duyuyoruz. Tüm bunların ilk adımını ise eleştirel düşünme becerilerimizi geliştirmek oluşturuyor. Bu beceri, bilgiyi objektif bir şekilde değerlendirmemize, bu değerlendirmelerimiz sonucu mantıklı ve tutarlı sonuçlar çıkarabilmemize alan açıyor. Eğitim sürecinde bu becerilerin kazandırılması da, ilerde çocukların öğrenen ve sorgulayan bireyler olmasına katkı sağlıyor.

 

Sadece Değişim Elçileri topluluğuna özel olarak gerçekleşecek ve Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Öğretim Üyesi Tufan Kıymaz’ın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Okan Aksoy’un da moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte; öncelikle düşünme üzerine kavramsal bir çerçeve çizeceğiz. Sonrasında ise, bu perspektifin eğitim ortamlarında nasıl uygulandığına ve uygulanabileceğine birlikte bakacak, tüm bu pedagojik uygulama pratikleri üzerine derinleşecek ve aynı zamanda bu becerinin nasıl ölçülebileceğine odaklacağız.

 

Eğitim ortamlarında eleştirel düşünme becerisi üzerine birlikte düşünmek isteyen tüm Değişim Elçileri ile 24 Mayıs’ta buluşalım. 

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de almış ve fen bilimleri öğretmeni, sayısal bölümler koordinatörü, STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörlüğü yapmıştır. Düşünme becerileri eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, eğitimde sistem düşüncesi, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmekte ve yaygınlaştırmaktadır. IB Continuum Schools statüsünde bulunan özel bir okulda MYP Fen Bilimleri öğretmeni olarak da görevine devam etmektedir.

 

Tufan%20K%C4%B1ymaz.png

Tufan Kıymaz

Tufan Kıymaz Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra doktorasını 2017 yılında Felsefe alanında, Bilim Tarihi ve Felsefesi yan dalı ile birlikte Indiana University, Bloomington’da tamamladı. Aynı yıl, lisans derecesini almış olduğu Bilkent Üniversitesi’nin Felsefe bölümüne katıldı. Ana çalışma alanları zihin felsefesi, spesifik olarak öznel deneyimlerin ilk elden bilinmesidir ve aynı zamanda kendisi zihin felsefesinde insan bilincinin bilimsel açıklamasının imkanına ve değer felsefesinde çağdaş stoacılık, erdem etiği ve iyi yaşam konularına da odaklanmaktadır.

 

Tarih
2024-05-24 19:30 - 20:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱