GERİ

Hareket Okulda Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 21-22, 2024

Saat: 19:00-20:30

 

Bomovu İşbirliğiyle:

bomovu_logo_yeni.png

21-22 Mayıs Salı ve Çarşamba günü 19:00-20:30 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecekHareket Okulda Atölyesi” etkinliğine davetlisiniz! 

 

BoMoVu'nun, dört senedir farklı paydaşlarının katılımıyla devam ettirdiği Hareket Okulda Projesi, çocukların okuldaki hareketini arttırmayı amaçlamaktadır. Projenin ilk senesinde ortaya çıkan Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu da NİKE'ın desteği, ERG ve BoMoVu’nun işbirliği ile hazırlandı. Bu kılavuz,  öğretmenlerin sınıfta kapsayıcı ve hareketli etkinlikleri kullanmasını kolaylaştıracak bir araç olarak ortaya çıktı. Kılavuz, sınıf içinde ve beden eğitimi derslerinde, online / uzaktan yürütülebilecek şekilde de kullanılabilecek toplam 87 tane etkinlik içeriyor. 

 

BoMoVu’dan Dilek Üstünalan ve Burcu Ayan’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici’nin moderatör olarak yer alacağı bu atölyede de;  Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu’ndan oyunları birlikte oynayacağız ve bu oyunları tüm çocukları dahil edecek biçimde nasıl kurgulayabileceğimiz üzerine kafa yoracağız. 

 

Bu etkinlik,  Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation'ın hibe desteğiyle hayata geçen Yaşamın İnşasında Öğretmen Var Projesi kapsamında gerçekleşecektir

 

Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu’nu tanımak ve hareketli oyunları derslerine dahil etmek isteyen herkesle 21-22 Mayıs’ta Hatay’da buluşalım! 

 

İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan atölyeye kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz.

 

burcuayanv3.png

Burcu Ayan

Sosyoloji alanında doktora çalışmalarına devam ediyor. Yoğun olarak toplumsal cinsiyet ve çocuk hakları alanında çalışıyor. BoMoVu ekibine 2017’de Hareketin Özgür projesinin koordinasyonunu sağlamak üzere katıldı, uzunca bir zaman Hareket Okulda projesinde yer aldı. BoMoVu’nun birçok kaynağının üretiminde farklı rollerde görev aldı ve atölyelerde kolaylaştırıcılık yaptı. Şu anda ise BoMoVu’nun genel koordinasyonu ilgili işleri Şinda ile birlikte yürütüyor ve sporcu/ sanatçılardan oluşan gönüllü ağının genişlemesini desteklemek üzere çalışıyor.

 

dilek%C3%BCst%C3%BCnalan.png

Dilek Üstünalan

Dilek Üstünalan, sosyolog, araştırmacı ve dans eğitmenidir. 2017’den beri üyesi olduğu BoMoVu Derneği'nde dört yıl proje koordinatörü olarak çalıştı. MSGSÜ Sosyoloji bölümünde, Suriyeli kadın mültecilerin ev kurma pratikleri konusunda doktora araştırmasını sürdürüyor. BoMoVu programları dahilinde çocuklar, öğretmenler ve Suriyeli mülteciler gibi farklı topluluklarla beden farkındalığı, oyunlarla sınır farkındalığı, kontak doğaçlama atölyeleri yaptı. Sivil toplum örgütlerinde çocuklarla çalışan kişilerle, öğretmenlerle ve göç alanında çalışan kişilerle, hareket ve oyun temelli, güvenli ve katılımcı alanlar kurma konulu birçok atölye yaptı. BoMoVu'nun yayınlarından olan Sosyal Değişim için Spor: Beden Hareketi Programı Geliştirme Rehberi'nin editörü, Aktif Okul Öğretmen Kılavuzunun etkinlik yazarlarındandır.

 

sevalbiniciv2.png

Seval Binici

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluk sosyolojisi alanında çeşitli dergi ve yayınlara katkı verdi. Drama, çocuklarla felsefe, temel düşünme becerileri eğitimleri aldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Sosyal Güçlendirme için Spor Ve Beden Hareketi Derneği ( BoMoVu) Hareket Elçisidir.

 

Tarih
2024-05-21 19:00 - 20:30
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱