GERİ

Ayrımcılığı Açıklama ve Mücadele Yolları II

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 20, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

20 Mayıs Pazartesi günü  20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Ayrımcılığı Açıklama ve Mücadele Yolları II” etkinliğine davetlisiniz!

 

Sadece Değişim Elçileri topluluğuna kapalı olarak gerçekleşen Topluluk ve Değerler: Derinleşme Buluşmaları serisinin sonuncusunda da yeniden Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı Kenan Çayır ile bir araya geliyoruz! 

 

İlk buluşmada ayrımcılık, kalıpyargı, önyargı gibi temel kavramlar üzerine derinleşmiş; ikinci buluşmada ise insanlardaki önyargıların sebeplerini açıklayan teorilere odaklanarak, Sosyal Öğrenme ve Sosyal Kimlik Teorileri üzerinde durmuştuk.  Bu iki buluşmanın kaydının ve konulara dair paylaşılan kaynakların olduğu Padlet’e burayı tıklayarak ulaşabiliriz. 

 

Bu son buluşmamızda ise, üç yeni teori ve ilgili stratejiler üzerine odaklanacağız. Bunlar; Gerçekçi Grup Çatışması Teorisi, Sistemin Meşrulaştırılması Teorisi ve Adil Dünya İnancı. Önden okuma yapmak istersek, padlette yüklü olan “Ayrımcılık: Çok Boyutlu Yaklaşımlar” kitabındaki Melek Göregenli’nin “Ayrımcılığın Meşrulaştırılması” yazısını okuyabiliriz.

 

Birlikte düşünmek, derinleşmek ve değerlerimiz çerçevesinde beslenmek için 20 Mayıs’ta bir kez daha buluşalım. Görüşmek üzere!

 

kenanhoca.png

Kenan Çayır

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Kenan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.  Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

 

Tarih
2024-05-20 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱