GERİ

Türkiye’den Dünya’ya: Bir Öğretmen Neden ve Nasıl Göçebe Olur?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 16, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

16 Mayıs Perşembe  günü  20.00-21.30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  “Türkiye’den Dünya’ya: Bir Öğretmen Neden ve Nasıl Göçebe Olur?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Öğretmenlik, sadece sınıf duvarlarıyla sınırlı kalmayan, aynı zamanda bir keşif ve değişim yolculuğu. Bazı öğretmenler için ise dünya haritası, sadece bir sınıfın perdesi değil, yeni bir maceranın da başlangıcıdır. Öğretmen olarak göç etme kararı, bazen kariyer fırsatları arayışından, bazen yeni kültürler ve deneyimler keşfetmek isteğinden, bazen de eğitim sistemlerine katkıda bulunma isteğinden kaynaklanır. 

 

Değişim Elçisi Rabia Gül Kırıkçılar’ın konuşmacı ve Değişim Elçisi Özlem Bilge’nin moderatör olarak yer aldığı bu deneyim paylaşımında da, Rabia Gül Kırkçınar’ın göçmen öğretmen olma deneyimi üzerinden öğretmenlerin neden yurt dışına göç ettiğini, bu süreci nasıl yaşadıklarını konuşacak ve bu kararın eğitim sistemleri ve toplumlar üzerindeki etkileri üzerine birlikte yeniden düşüneceğiz. 


 

Öğretmenliği bir yolculuk olarak gören ve eğitimi dünyadaki öğretmenlik deneyimi üzerinden yeniden düşünmek isteyen herkesle 16 Mayıs’ta buluşalım!

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

ozlembilgev2.png

Özlem Bilge

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Bilge, sınıf öğretmenliği okudu. Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. Mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak sayısız eğitim aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok projesinde görev aldı. Vakıf ve derneklerin yürüttüğü projelerde eğitici eğitmenliği yaptı. 2008 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı’nın yürüttüğü "Öğretmenin Sınırı Yok" projesinde kısmi zamanlı eğitmen olarak görev yaptı. 16 yıl  devlet okullarında sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra özel okullarda görev yapmaya başladı. Özel okullarda sınıf öğretmeni, zümre başkanı ve ilkokul koordinatörü görevlerinde bulundu. Öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik olarak birçok atölyede içerik hazırlayarak yürütücü olarak rol aldı. PASS Teorisi'nin müfredat entegrasyonunu yaparak k12 düzeyinde içerik geliştirdi. Sürdürülebilir bir dünya için çevre ile ilgili dernek ve kuruluşlara program ve içerik geliştirme desteği verdi. İklim değişikliği ile ilgili müfredat hazırlama projesinde planlama ve içerik geliştirme ekibinde yer aldı. Sürdürülebilir kalkınma amaçları ve iklim değişikliği müfredat entegrasyonu ile ilgili atölyeler yürüttü. E-öğrenme alanında asenkron kurslar için içerik geliştirdi. Vakıfların yürüttüğü projelerde yetişkin ve çocuk atölyeleri yazmakla birlikte  atölyelerin uygulayıcı kılavuzları yazdı. Yayınevlerine içerik tasarladı. 2022 yılında itibaren Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak meslektaşlarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. İyi bir çocuk kitapları okuyucusu olduğundan, çocuk kitaplarının sürdürülebilir kalkınma amaçlarının entegrasyonunu yaparak Sürdürülebilir Dünya Kütüphanesi’ni kurdu. Öğretmenlerle “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile Dünya’yı Okumak ve Sürdürülebilirlik Odağında Kolektif Çözüm”  atölyeleri yapıyor. Halen konferans, sempozyum gibi platformlarda atölyeler yapmaya devam edip sınıf öğretmeni, mesleki gelişim danışmanı, eğitim içerik uzmanı olarak kariyerine devam etmektedir.

 

rabiag%C3%BClk%C4%B1r%C4%B1k%C3%A7%C4%B1lar.png

Rabia Gül Kırıkçılar

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Dr. Rabia Gül Kırıkçılar, matematik bölümünde lisansını, ilköğretim matematik eğitimi alanında yüksek lisansını, matematik eğitimi alanında da doktorasını tamamladı. 10 yıllık meslek hayatına ücretli öğretmenlik yaparak başladı ve sonrasında Türkiye'de çalıştığı özel okulların yanı sıra yurt dışında da çeşitli uluslar arası ve çift dille eğitim veren okullarda çalışma fırsatı buldu. Kolombiya, Ekvador, Malezya, Kanada, Endonezya gibi ülkelerden çocuklarla çalışma deneyimine sahip oldu ve son 2,5 yıldır Kuveyt ülkesinde bir Amerikan Üniversitesi'nde hem akademisyen hem de STEM Matematik Program Koordinatörü olarak çalışmaya devam etmektedir. EtnoSTEAM, kültür tabanlı matematik çalışmaları, STEM, STEAM, Teknolojik pedagojik alan bilgisi, Etnomatematik alanlarının yanı sıra oyunlaştırmanın eğitimde kullanımı ve ders planlarına entegre edilmesi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmaları kültür, tasarım odaklı düşünme, matematiksel ilişkilendirme, geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürebilirlik temaları çerçevesinde ele almaktadır. Yurt dışında öğretmen olmaya dair edindiği deneyimleri meslektaşlarıyla paylaşmaktan mutluluk duymaktadır ve bu kapsamda da Göçebe Öğretmen adıyla sosyal platformlarda yer alarak yurt dışında öğretmen olmak isteyenler için gönüllü olarak rehberlik sağlamaktadır. Öğretmen Atlası Dünyayı Keşfeden Eğitimciler Podcast sohbet serisi ile öğretmen ve öğretmen adaylarını bilgilendirici içerikler sunmaya devam etmektedir.

 

Tarih
2024-05-16 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱