GERİ

Borusan Hikâye Evi / Hikâye Anlatıcılığı Atölyeleri

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 29-30, Mayıs 2 2024

Saat: 18:00-20:00

 

Borusan Kocabıyık Vakfı İşbirliğiyle:

borusankocab%C4%B1y%C4%B1k.png

29-30 Nisan Pazartesi ve Salı ve 2 Mayıs Perşembe  günü 18:00-20:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek “Borusan Hikaye Evi / Hikaye anlatıcılığı Atölyeleri” etkinliğine davetlisiniz. 

Borusan Kocabıyık Vakfı'nın eğitim projesi Borusan Hikâye Evi, Hatay'da öğretmenlerle buluşuyor. Hikâye Evi'nin düzenleyeceği buluşmaların amacı; öğretmenlerin iyi olma halini desteklemek için yerinde tespit edip her koşula uygun olarak programını güncelleyebilen dinamik bir yapılanma ile Mayıs ayına kadar farklı temalar çerçevesinde aylık buluşmalar düzenlemek.

Dönüşümlü olarak Seiba Anlatı Merkezi'nin eğitmenleri Roza Erdem ve Şeyda Çevik ile gerçekleşecek Hikâye Anlatıcılığı Buluşmaları, Öğretmen Ağı'nın Hatay'da açtığı Öğretmen Dayanışma Alanı'nda yapılacak ve her ay üç günlük buluşmalarla sürecek. Buluşmalardaki esas; birlikteliği güçlendirmek, kaynaklarımızla yeniden buluşmak ve hayatla yeniden ilişkilenmeye katkı sağlamak. Atölyelerde, hikâyeyi zemin alan bir perspektifle, söz söyleyebilme ve ifade edebilme gibi iki temel davranışı geliştirmeye ve güven ihtiyacının bir topluluk içerisinde karşılanmasına yönelik egzersizler ve uygulamalar sunulacak. Bu buluşma ise Roza Erdem yürütücülüğünde ve Kesra Okumuş moderatörlüğünde gerçekleşecek. 

Hikayelerin dünyasına giden yollara birlikte kapı aralamak için 29,30 Nisan ve 2 Mayıs’ta Hatay’da buluşalım! 

İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan atölyeye kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz. 

 

rozaerdem.png

Roza Erdem

Hikaye Anlatıcısı ve Eğitmen Olan Roza Erdem, oyunculuk eğitiminin ve profesyonel oyuncu olarak çalıştığı on beş yılın ardından Seiba Anlatıcının Yolu Uluslararası Sertifika Programı’nın ilk mezunlarından biri oldu ve anlatıcılığa ve eğitmenliğe başladı. Bireyin hikâyesinde insanlığın hikâyesinin anlatıldığına duyduğu inanç ve kişisel hikâyelerin toplumsal dönüşüme hizmet edebileceği fikri, onu “Otobiyografik Anlatı” alanında çalışmaya yönlendirdi. 2019 yılında Senem Donatan Mohan’ın koçluğunda çalıştığı “Evvel Zamanla Tanışmak” isimli otobiyografik hikâyesini anlatmaya başladı. Aynı yıl Stella Kassimati ve Sue Holingsworth tarafından Girit’te düzenlenen üç haftalık “Yoğunlaştırılmış Otobiyografik Hikâye Anlatımı” atölyesine katıldı. Bu çalışmalarda edindiği deneyimi, tasarladığı Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler Otobiyografik Anlatı Atölyesi’nde paylaşmaya başladı. Atölye ile aynı adı taşıyan podcast kanalını kurarak katılımcıların anlattıkları hikâyelerin ulaşılabilir olmasını sağladı. Masalların ve hikâyelerin insan hayatında yaratabileceği etkinin gücüne duyduğu inanç, kendini ve insanı tanımaya duyduğu merakla 2018-2020 yılları arasında Varoluşçu Akademi’de “Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi” aldı. Halen, 2021 Şubat ayında başladığı, The European Graduate School ve TAE Barcelona işbirliği ile yürütülen “Ruh Sağlığı, Eğitim ve Sosyal Değişim için Sanat Terapisi Programı”nda eğitim görmektedir. Otobiyografik anlatı ve anlatı alanında verdiği bire bir koçluklar ve grup atölyeleri yanı sıra çocuklara ve yetişkinlere masallar anlatmaya ve atölye çalışmaları yürütmeye hem Seiba bünyesinde hem de bireysel olarak devam etmektedir. Gülmeyi, oyun oynamayı, sevmeyi ve dikkatle dinlemeyi sever.

 

kesraokumu%C5%9F.png

Kesra Okumuş

Eğitmen ve Kolaylaştırıcı olan Kesra Okumuş, 2013 yılından beri sınıf öğretmenliği yapıyor. Kendini bildi bileli merak duygusu rehberlik etti ona. Çocuklarla kurduğu ilişki ile öğrenmenin çok taraflı bir şey olduğunu deneyimledi. Çocuk hakları, insan hakları, toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık gibi meselelere duyduğu ilgi ve merak nedeniyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Yine çocuklarla keşfettiği felsefeye duyduğu merakla felsefe bölümünü okumaktadır. Çocuklar için felsefe, yaratıcı drama, şiddetsiz iletişim, travma bilinçli kolaylaştırıcılık, yaratıcı yazma, hikaye anlatıcılığı, dans ve hareket üzerine çalışmalarını sürdürüyor. 6 Şubat depremleri ile Hatay’a taşındı ve şimdilerde sivil alanda gençlerle ve sahada çalışanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Oyun oynamayı, dans etmeyi, gülmeyi, doğa yürüyüşlerini ve kamp yapmayı sever.  

 

Tarih
2024-04-29 18:00 - 20:00
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱