GERİ

Oyun Dostu Okul ve Oyun Dostu Öğretmen

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 24, 2024

Saat: 19:00-20:30

 

24 Nisan Çarşamba günü 19.00-20.30 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek, “Oyun Dostu Okul ve Oyun Dostu Öğretmen” etkinliğine davetlisiniz!


Oyun dostu okullar, öğrencilerin oyun yoluyla öğrenmelerini teşvik eden, yaratıcı düşünme, işbirliği ve problem çözme becerilerini destekleyen eğitim ortamlarıdır. Oyun dostu öğretmenler de, öğrencinin merakını canlı tutarak bu öğrenme alanını destekler ve büyütür. Bu etkinlikte de; öğrenci merkezli öğrenmeyi önemseyen oyun dostu okullara ve oyun dostu bir öğretmen olmak konusuna odaklanacağız. 


Oyunun öneminden bahsedecek, çocukların oyun ihtiyacı üzerine konuşacak ve bir çözüm önerisi olarak “Oyun Dostu Okul” projesi ve nasıl “Oyun Dostu Okul” olunabileceği konusunda fikir ve önerilerilere odaklanacağız. Etkinlik sonunda, katılımcılar nasıl oyun dostu bir öğretmen olunabileceği konusunda da fikir sahibi olacak ve derslerine entegre edebilecekleri oyunları öğrenmiş olacaklar. 


Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Yavuz Samur’un yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Betül Değirmenci’nin ise moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, oyunlarla dost olmanın yollarında birlikte yürüyeceğiz.


Betül Değirmenci’nin ise moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, oyunlarla dost olmanın yollarında birlikte yürüyeceğiz.


“Oyun Dostu Okul” ve “Oyun Dostu Öğretmen” olmanın yollarını keşfetmek isteyen herkesle 24 Nisan’da  Hatay’da buluşalım.

Her branştan ve kademeden öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

betulde%C4%9Firmenci.jpg

Betül Değirmenci

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Betül Değirmenci, 2019 yılında Uşak Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. MEB’de anaokul ve lise kademelerinde mesleki deneyimi oldu. Şu anda Öğretmen Ağı’ndaki topluluklardan biri olan Psikolojik Dayanışma Topluluğu’nun bir parçasıdır. Şu an Hatay’da bir meslek lisesinde psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

yavuzsamur.jpg

Doç. Dr. Yavuz Samur

Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika'nın Virginia Tech Üniversitesi'nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans ve Doktora Program Koordinatörlüğünü yapmıştır. Şu anda Yenilikçi Eğitim Geliştirme ve Araştırma Merkezi’nin (YEGAM) başkanlığını yapmaktadır. Doç. Dr. Yavuz Samur 2022 Yılın Akademisyeni ödülünün de sahibidir. Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı, dijital oyun tasarımı, çoklu ortam tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı, teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır. Tüm bu alanları kapsayan Oyun Dostu Okul, Oyun Dostum Öğretmen, Oyun Dostum Ebeveyn ve Oyun Dostu Belediye gibi projelerin de kurucusudur. Bahsi geçen alanlarda 20’den fazla yazarı olduğu kitabı 100 binden fazla basılmış olup uluslararası hakemli dergilerde 15’ten fazla indeksli yayını 500’den fazla atıf almıştır. Dr. Samur Eğitim Teknolojileri alanında 70’ten fazla uzman ve doktora da tez danışmanlığı yapmıştır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games şirketinin kurucu ortaklarından olup birçok eğitsel oyun şirketine de danışmanlık yapmaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, "Öğretim Tasarımı", "(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme", “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya”, ve “Çoklu Ortam Tasarımı" gibi dersler vermektedir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Birçok resmi ve özel kuruma ve şirketlere bu konularda danışmanlık vermektedir. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok eğitim ve seminerler de düzenlemektedir. 

 

Tarih
2024-04-24 19:00 - 20:30
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱