GERİ

Kolektif Eleştirel Okuma Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 4, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

4 Nisan Perşembe 20.00-21.30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Kolektif Eleştirel Okuma” etkinliğine davetlisiniz!


Günlük hayatta sayısız içerikle karşılaşıyor ve çoğu zaman bu içerikler üzerine düşünmeden hayatın akışına devam ediyoruz. Okuduğumuz içeriklerle kurduğumuz ilişki de kelimeleri gözden geçirerek içeriğin yüzeyinde gezindiğimiz bir eylem oluyor. Oysa okumak sadece kelimeleri gözden geçirmek değil, aynı zamanda düşünmek, sorgulamak, tartışmak ve öğrenmekle ilgilidir. Toplum olarak eleştirel düşünme becerilerimizi geliştirmek, sağlıklı bir şekilde sosyal olayları değerlendirebilmek ve bütünsel bir bakış açısı oluşturmak için eleştirel yaklaşım hayati önem taşımaktadır.


Siz de bu ihtiyaca birlikte cevap arayarak eleştirel düşünmenin gücünü bir araya getirmek istiyorsanız "Kolektif Eleştirel Okuma Atölyesi"nde buluşalım.  4 Nisan Perşembe 20.00-21.30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayhan Binici ve Seval Binici yürütücülüğünü üstleneceği atölyede kalıplaşmış düşünceler yerine yaratıcı ve eleştirel bir bakış açısıyla düşünmek, sağlıklı bilgi üretimine ve toplumsal farkındalığın artması gibi odaklarda birlikte düşünecek ve eleştirel okuma, düşünsel okuma ve kolektif düşünme becerilerini geliştirerek yeni bakış açıları kazanacağımız egzersizler yapacağız.


Öğretmenler, okurlar, eleştirel okumaya ilgi duyanlar, çocuklarla veya yetişkinlerle okuma çalışmaları yapan herkesi 4 Nisan’daki etkinliğimize bekliyoruz.



Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

ayhanbiniciv2.png

Ayhan Binici

1979 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Hatay'da, liseyi Osmaniye Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde tamamladı. 2023 yılında Konya Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü İş Güvenliği alanında yüksek lisans programını tamamladı. Gümüşhane ve Kilis'te öğretmenlik yaptıktan sonral döndüğü Hatay'da öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. 2019 yılından bu yana Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olmanın yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük çalışmalarına devam etmektedir.

 

Seval%20Binici%282%29.png

Seval Binici

2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. En çok konuşmayı ama dinlemeyi, yazmayı ve okumayı seviyor. Sosyolojik düşünmeyi; kapsayıcı olmayı; bütün canlılara karşı özenli olmayı ve herkesi gözetmeyi önemsiyor. Çocuklarla mesai arkadaşlığı yaptığını düşündüğünden çocukların dünyasını anlamak, onlara daha çok alan açmak; çocuklarla çalışan insanların ve toplumun çocukları algılayış biçimini anlamak hayatında önemli bir yer tutuyor.

 

Tarih
2024-04-04 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱