GERİ

Çocuk Kitaplarıyla Bedensel Söz Hakkı Üzerine Konuşmak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 1, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

Evvel Zaman Kitaplığı İşbirliğiyle:

evvelzamankitapl%C4%B1%C4%9F%C4%B1.png

1 Nisan Pazartesi günü 20:00-21.30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Çocuk Kitaplarıyla Bedensel Söz Hakkı Üzerine Konuşmak” etkinliğine davetlisiniz!

Bedensel söz hakkı ve cinsel istismar konuları,  günlük hayatta konuşması zor ve hassas içerikler olduğu kadar küçük yaşlardan itibaren farkındalık kazanılması gereken elzem meselelerin de başında geliyor. Peki, çocuk kitapları bu meseleleri konuşmak için bir araç olabilir mi?

Evvel Zaman Kitaplığı’ndan Hatice Kapusuz eşliğinde çocuk kitaplarıyla bedensel söz hakkı ve cinsel istismar hakkında nasıl konuşabileceğimize odaklanacağımız bu Karşılaşmalar etkinliğinde çocuk kitaplarının ve çocuk materyallerinin olumlu, olumsuz yanlarına bakacak, güçlendirici bir materyalin ipuçlarını arayacağız. Tanımlar, örnek kitaplardan kesitler, deneyim paylaşımları ve sorulardan oluşan karşılıklı etkileşimi hedefleyen etkinlikte moderatör olarak Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gülşah Günay eşlik edecek.

Çocuklarla bedensel söz hakkı ve cinsel istismar hakkında çocuk kitapları üzerinden nasıl konuşabileceğimizi merak eden herkesi 1 Nisan’da etkinliğimize bekliyoruz.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

haticekaygusuz.png

Hatice Kapusuz

ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunu. Akademik olarak yoksulluk, halk kültürü, toplumsal hareketler alanlarında çalışmalar yürüttü. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Öğrenci Yaklaşımları Derneği, AF Örgütü, Gündem Çocuk, Ka.Der Ankara gibi sivil toplum örgütlerine yer aldı. 2010 – 2020 yılları arasında STGM’de; 2014 – 2016 yıllarında TACSO’da, teknik destek, toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılık, gönüllü yönetimi, örgütlenme, stratejik planlama gibi alanlarda kapasite güçlendirme faaliyetlerini yürüttü. Haklara Destek programında rehberlik yaptı. 2022'den beri STGM'de Mentor. Aynı zamanda çocuk kitaplarının ve masalların takipçisi. Feminist Alfabe Seti’ni hazırlayanlardan, Evvel Zaman Söylenceleri bloğunun yazarı. Dayanışma, bellek, barış konularına ilgili. Kah masal yazar, kah dertlenir siyaset yazar. Hep feminist, çokça çocuk kitabı sever, amigurumici bir insan.

g%C3%BCl%C5%9Fahg%C3%BCnay.png

Gülşah Günay

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gülşah Günay, 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi alanında tamamladı. “Sonu yoktur öğrenmenin. Bildiğinden daha kıymetlidir hep henüz öğrenmediğin.” anlayışıyla çıktığı mesleki yolculuğunda Gülşah Günay’ın; öğrenmek, üretmek, paylaşmak, farklı alanlarda deneyim sahibi olmak ve çocuklarla hayal kurmaya devam etmek en büyük tutkusudur. 2017 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı ile kalıpları kırmaya, hatalardan hattatlar üretmeye ve umudu inşa edenlerden olmaya devam etmektedir.

 

Tarih
2024-04-01 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱