GERİ

Deneyimsel Öğrenmenin Köşe Taşları

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 23, 2024

Saat: 20:00-21:00

 

Deneyimsel Eğitim Merkezi İşbirliğiyle:

deneyimsele%C4%9Fitim.png

23 Şubat Cuma günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  “Deneyimsel Öğrenmenin Köşe Taşları” etkinliğine davetlisiniz!

 

Temelleri, yaşadığımız deneyimleri nasıl işlediğimize ve bunları nasıl bir öğrenmeye çevirdiğimize odaklanan bilim insanlarının çalışmalarına dayanan deneyimsel öğrenme metodolojisi, son zamanlarda hem yaygın eğitimin hem de örgün eğitimin içinde kendine yer buluyor. Pek çok eğitim bilimci, filozof ve psikoloğun çalışmaları ile temellenen ve David Kolb tarafından günümüzdeki çerçevesi oluşturulan öğrenme modeline, “Deneyimsel Öğrenmenin Köşe Taşları” etkinliği ile biraz daha yakından bakmaya çağırıyoruz sizi. 

Deneyimsel Öğrenme Merkezi kurucularından olan ve Müderris Eğitim Eğitim Direktörü Mustafa Erdoğan’ın konuşmacı; Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meral Deniz’in moderatör olarak yer alacağı etkinlikte; deneyimsel öğrenme modelinin oluşum sürecine, bu modeli diğer öğrenme modellerinden ayıran köşe taşlarına değinecek ve deneyimsel öğrenme döngüsü, Kolb’ların öğrenme stilleri ve eğitici rol profilleri gibi konulara dair kavramsal bir çerçeve çizeceğiz. Bütüncül bir perspektiften öğrenmeye yeniden bakacak ve bu bilgiler üzerine birlikte de düşünebilecek bir soru-cevap alanı bulacağız. 

Deneyimsel öğrenme modeli ile tanışmak, bu öğrenme modelini biraz daha yakından tanımak ve öğrenmeye yeni bir kavramsal çerçeve ile bakmak isteyen herkesle 23 Şubat’ta buluşalım. 

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

Meral%20Deniz.png

Meral Deniz

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meral Deniz, İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Mesleğine Mersin’de bir devlet okulunda devam etmektedir. 2019 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı’nda, Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

 

mustafaerdogan.png

Mustafa Erdoğan

Yüksek öğrenimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde (İngilizce – Almanca) yaptı. Lisans yıllarında kültürlerarası iletişim, sosyal kalkınma ve kurumsal gelişim konularında ulusal ve uluslararası projeler uyguladı. 2006 yılında Türkiye Ulusal Ajansının, 2007 yılında ise Avrupa Komisyonu Salto Eğitim ve Kaynak Merkezinin Eğitmen Eğitimi Programlarını tamamladı. Yüksek Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yönetimi programında yaptı ve 2018 yılında, eğiticileri arasında David Kolb, Alice Kolb, Kay Peterson’ın bulunduğu Deneyimsel Öğrenme Sertifika Programını tamamladı ve ABD Deneyimsel Öğrenme Enstitüsünün aktif bir üyesi haline geldi. 2013 yılından bu yana Müderris Eğitim’de şirket ortağı ve eğitim direktörü olarak çalışan Erdoğan; Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı, Türkiye, Almanya, Fransa ve İtalya Basketbol Federasyonları gibi kurumların eğitim programlarında eğitici eğitmeni, eğitmen ve araştırmacı olarak yer almış ve yirminin üzerinde ülkede çeşitli eğitim kurumlarının programlarında aktif görev almıştır. DeM Deneyimsel Eğitim Merkezi’nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olan Erdoğan, 2012 yılında, 7 ülkeden eğitim kuruluşları tarafından kurulan IELN Uluslararası Deneyimsel Öğrenme Ağının kurucuları arasında yer aldı.

 

Tarih
2024-02-23 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱