GERİ

"Ağaç Macerası" Kutu Oyunu Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 6, 2023

Saat: 21:00-22:00

 

Çocuklara doğa sevgisini aşılamanın ve onlarda çevre bilincini artırmanın yolu çocukların doğa ile, doğadaki her bir unsurlarla karşılaşmasından geçiyor. Doğada vakit geçirmek kadar derslerde kullanılacak etkinlikler ve materyaller ile de çocukların doğa ile bağ kurmasını ve doğadaki canlılar arasındaki ilişkiyi keşfetmesini sağlamak mümkün. Peki, nasıl? Okulda, müfredatın içinde çocukların çevre bilincini geliştirecek alanlar nasıl yaratılabilir?

 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı ve Sinem Amaş’ın bu ihtiyaçtan yola çıkarak ÇEKÜL’ün “Evini Arayan Ardıç Tohumu” kitabından ilhamla hazırladığı oyun ve materyallerini tanıtacakları "Ağaç Macerası" Kutu Oyunu Atölyesi etkinliğine davetlisiniz! 6 Haziran Salı günü 21:00-22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek bu etkinlikte ilk olarak; Ceren Çalıcı ve Sinem Amaş kitaptan yola çıkarak hazırladıkları oyunlaştırılmış ders planından bahsedecek, sonrasında ise oyun katılımcılarla birlikte oynanacaktır. Oyunun materyallerinin de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında öğretmenlerin kendi sınıflarında yapabilecekleri etkinliklerde kullanabilmeleri için katılımcılarla paylaşılacağı bu uygulamalı etkinlikte buluşalım.

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

cerencalici.png

Ceren Çalıcı

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Özel kurumlarda başladığı meslek hayatına 2011 yılından bu yana MEB’de devam etmektedir. Çocuklar için felsefe, yabancılara Türkçe öğretimi, oyunlaştırma alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

 

sinemama%C5%9F2.png

Sinem Amaş

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sinem Amaş Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Edirne'de özel bir okulda çalışıyor ve hikayeleştirme, eğitimde oyunlaştırma, müzikle matematik öğretimi alanlarında çalışmalar yapıyor.

 

Tarih
2023-06-06 21:00 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱