GERİ

Veri Temelli Yaklaşımla Öğrenci Katılımı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 18, 2023

Saat: 20:30-21:30

 

Çocuk katılımının amaçlarından biri de çocukların tüm karar alma süreçlerine katılacağı; fikirlerini ve düşüncelerini rahatça dile getirebileceği güvenli alanlar yaratmaktır. Okulun içindeki sınıf dahil tüm alanlarda bu katılımı artırabilmek öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini de artırmaktan geçiyor. Sınıfta, kantinde, tenefüslerde bahçede öğrencilerle kurulan her iletişimde veri temelli bir yaklaşım benimsemek, her fikri bir argümana dayandırma becerisi edinmek ise bunun için bir başlangıç. Peki, veri temelli yaklaşım nedir ve öğrencilerin tüm karar alma süreçlerine katılımını nasıl artırabilir?

 

Yürütücülüğünü Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar ve Okan Aksoy’un üstlendiği ve bu sorulardan yola çıkarak hazırladıkları  “Veri Temelli Yaklaşımla Öğrenci Katılımı” etkinliğine davetlisiniz! Büşra Nur Serdar’ın çocuk katılımına dair bilgilendirmeleri ile başlayacak etkinlik; sonrasında Okan Aksoy’un veri temelli yaklaşımla çocuk katılımın nasıl artırılabileceğine dair bilgi, deneyim paylaşımı ve örneklerle devam edecek. 18 Mayıs Perşembe saat 20:30-21:30 arasında Zoom’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek etkinliğimizde buluşalım!

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

 

b%C3%BC%C5%9Franurserdar2.png

Büşra Nur Serdar

Kırklareli Üniversitesi 2015 Felsefe lisans mezuniyetini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Özel Öğretim Kurumlarında Rehberlik hizmet içi eğitimini alarak özel okullarda Rehber Öğretmen olarak görev almaya başladı. Sakarya Üniversitesi'nde Kariyer Danışmanlığı yüksek lisans eğitimini tamamladı. Açıköğretim fakültelerinde Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler bölümlerini okudu.

Tüm K-12 kademelerinde görev yaptı, şu anda İstanbul Pendik ilçesinde bir özel okulda ilkokul kademesi Rehber Öğretmeni olarak çalışıyor. Öğrenme Tasarımları, KAÇUV, TEGV, TEMA gibi kurumlarda gönüllülük yapıyor. Sosyal duygusal öğrenme, toplumsal cinsiyet, kapsayıcı eğitim, sosyal sorumluluk, materyal tasarımı gibi konularla ilgileniyor. Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen Mor Sertifika programını tamamlamış Mor Sertifikalı bir öğretmen olarak; toplumsal cinsiyet, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında çalışmalarını sürdürüyor. Toplumsal Cinsiyet konusunda tasarladığı kutu oyunuyla SU Gender tarafından düzenlenen organizasyonda, çalışması İpek Gürkaynak Yaratıcı Pedagoji ödülüne layık görüldü.

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Okan Aksoy, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmeni bölümünde tamamladı. Ankara’da çeşitli okullarda Fen Bilimleri Öğretmeni, Eko-okul Koordinatörü, STEM Koordinatörü, Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Eleştirel düşünme, araştırma sorgulama tabanlı fen eğitimi, mühendislik tasarım temelli STEM çalışmaları, Understanding by Design (UbD) modeli, bilime katılımda cinsiyet eşitliği, bilim iletişimi ile ilgili çalışmalar üretmekte ve yaygınlaştırmaktadır. Öğretmen odaklı farklı sivil toplum kuruluşlarında öğretmen eğitimcisi olarak da görev alan Okan Aksoy, gerçek bilim ve dogmatik bilim arasındaki safsatalar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Tarih
2023-05-18 20:30 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱