GERİ

Depremden Seçime: Dijitalleşen Dünyada Eleştirel Düşünme

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 3, 2023

Saat: 19:30-21:00

 

Teyit İşbirliğiyle:

teyit-logo-dark.png

 

 

 

Son yıllarda  belki hiç olmadığı kadar fazla bir bilgi akışı içindeyiz. Telefonlarımızın bildirimleri neredeyse hiç susmuyor. Böyle bir dönemde doğru bilgiye nasıl ulaşacağımızı bilmek ise büyük önem taşıyor. Özellikle deprem gibi afet ve kriz dönemlerinde ya da seçim süreci gibi fazlaca haber ve değişen gündeme maruz kaldığımız bu dönemde bunun daha da büyük bir ihtiyaç haline geldiğini görüyoruz. 

 

Dijitalleşen dünyada eleştirel düşünme becerimizi nasıl geliştireceğimize birlikte bakmak ve şüphe kasımızı dinç tutmak için “Depremden Seçime: Dijitalleşen Dünyada Eleştirel Düşünme” etkinliğine davetlisiniz! Konuşmacılığını Teyit’in Eğitim İçerikleri Sorumlusu Esra Özgür’ün üstleneceği etkinliğin eş konuşmacılığını ve moderatörlüğünü ise Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hasan Dirik üstleniyor. İlk yarısında depremden sonra doğru bilgiye ulaşma noktasında öğretmenlerin yaşadıkları süreçlere dair deneyim paylaşımlarının yapılacağı etkinliğin ikinci yarısında ise hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamalarında birer teyitçi gibi düşünmenin ipuçları yer alıyor. 3 Mayıs Çarşamba günü saat 19:30-21:00 arasında Zoom’dan çevrimiçi olarak gerçekleşecek etkinlikte buluşalım!

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

esra%C3%B6zg%C3%BCr.png

Esra Özgür

Meraklı bir teyitçi ve hukukçu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuklara ve mültecilerle yönelik insan hakları odaklı projelerde görev aldı. Sorumlu teknoloji, şeffaflık, bilgiye erişim hakkı, dijital vatandaşlık ve bunların etrafındaki konulara ilgi duyuyor. Teyit’in Eğitim İçerikleri Sorumlusu. Yanlış bilgi sorunu, eleştirel dijital okuryazarlık ve teyitçilik yöntemleri hakkında yazıyor. Aynı alandaki eğitim ve atölyelerin yürütücülerinden. 

 

hasandirik4.png

Hasan Dirik 

Dirik, 1982 Gökçeada doğumlu. Türkiye’nin farklı yerlerinde 18 yıl İngilizce Öğretmeni ve bir süre de idareci olarak çalıştı. Şu an hala Çanakkale’de bir devlet okulunda öğretmenlik yapmakta ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında doktora çalışmalarıma devam etmektedir. Öğretmenin iyi olma hali, eleştirel dijital okuryazarlık ve öğretmen eğitimi konularında çalışmaları var. Hasan Dirik aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi. 

 

Tarih
2023-05-03 19:30 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱