GERİ

Öğretmenin İyi Olma Halinin Yansımaları

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 10, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

Sağlık ve Eğitim Vakfı İşbirliğiyle:

 

Öğretmenin gündeminde halihazırda bulunan öğretmen itibarının zedelenmesi, derinleşen yoksulluk, mesleki tükenmişlik ve yorgunluk gibi meseleler yaşanan depremin ardından etkisini daha derinden hissetirmekte. Mevcut şartların daha sert, öğretmenlerin pozisyonunun ise daha güvencesiz ve kırılgan olmasından dolayı “iyi olma hali”ni korumanın daha zor ve sürekli mücadele edilmesi gereken bir şey olduğuna şahitlik ediyoruz. Peki ama nedir bu ”öğretmenin iyi olma hali”?

 

Bu soruya yanıt vermek adına Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Araştırma ve Etki Departmanı'nın yaptığı Öğretmenin İyi Olma Halinin Yansımaları araştırmasının sonuçlarının paylaşılacağı ardından da katılımcılarla gruplara bölünerek mevcut duruma ilişkin çözüm önerilerinin tartışılacağı Öğretmenin İyi Olma Halinin Yansımaları etkinliğine davetlisiniz!  SEV Araştırma ve Etki Departmanı’ndan Dr. Emel Uysal ve Dr. Fulya Koyuncu’nun konuşmacılığını, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yasemin Çubukçu’nun ise moderatörlüğünü üstleneceği etkinlik 10 Nisan Pazartesi saat 20.00-21.30 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

Yasemin%20Gu%CC%88ltekin.png

Yasemin Çubukçu

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Çubukçu 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansına da Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde devam Çubukçu Dumlupınar Üniversitesi’nde tamamladığı Pedagojik Formasyon eğitiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik Kursuna katılarak çeşitli özel kurumlarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen olarak çalışmaya başlamıştır. 13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Çubukçu aynı zamanda Aile Danışmanıdır. Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim, P4C(Çocuklar ve Felsefe), Çocuklar ve Akran Arabuluculuk konuları ile yakından ilgilenmektedir. İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Arabuluculuk Programı uygulamaları yapmaktadır. Pek çok seminerde bu konu ile öğretmenlere yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirmiştir. Gönüllü olarak içerik geliştirme çalışmalarına katkı sunmak şarkı söylemek ve bisiklete binmek hobileri arasında yer alan Çubukçu Eskişehir Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.

 

emeluysal.png

Emel Uysal

ODTÜ’de Fizik öğretmenliği bölümü ve ardından fen eğitimi bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı, araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 22 yıldır eğitim alanında, farklı kurumlarda eğitimci ve eğitim araştırmacısı olarak çalışıyor. Pek çok STK ile projeler gerçekleştirme fırsatı buldu. ÖRAV’ın kuruluşunda ve sonrasında 6 yıl boyunca çekirdek ekipte yer aldı. 2015’den bu yana SEV’de, öğrenme-öğretme süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini sağlamak için araştırma ve veri temelli çalışmalar yürütmek, kanıta dayalı öneriler geliştirmek ve bulguları eğitim kalitesi için etki yaratacak şekilde yaygınlaştırmak üzere SEV Araştırma ve Etki Departmanı’na liderlik ediyor.

 

FulyaKoyuncu_Foto.png

Fulya Koyuncu

1985 yılında Ankara’da doğdu. Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, doktora eğitimini ODTÜ’de tamamladı. Eğitim politikası, eğitimde etki değerlendirme, fen eğitimi başta olmak üzere farklı alanlarda, çeşitli STK’larda çalışmalar yürüttü. Eğitimin öğretmenlerin liderliğinde ve kolektif etki hedefiyle dönüşeceğini inanıyor. SEV Araştırma ve Etki Departmanında, Türkiye’de veriye dayalı eğitim politikalarının yaygınlaşması yollarını arıyor.

 

Tarih
2023-04-10 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱