GERİ

Eylem Araştırmacı Öğretmen Topluluğu (EYAR) Tekrar Yola Çıkıyor

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 10, 2023

Saat: 20:30-22:00

 

Eylem Araştırmacı Öğretmen Topluluğu (EYAR) Tekrar Yola Çıkıyor

Mültecilik odaklı EYAR topluluğu, bir kez toplanmış, deprem nedeniyle faaliyetlerine ara vermişti. Deprem sonrası yaşanan iç göç dalgasıyla yeni sorunlar ortaya çıktı, mevcut şartlar daha da zorlaştı. Dolayısıyla, okullarda kapsayıcı pratikler geliştirmenin önemi de arttı. SEÇBİR de sahada hem nakil hem mülteci öğrenciler üzerine bir araştırma kurguluyordu. Neticede iki ekip güçlerini birleştirmeye ve topluluğun odağını genişletmeye karar verdi. Bu çerçevede topluluğa yeni üyeler de katmak istiyoruz. Özet bilgiler şöyle:

Topluluğa kimler katılabilir? 

Deprem nedeniyle göç eden öğrencisi ve/veya mülteci öğrencisi olan öğretmenler

Topluluk kaç kez toplanacak? 

Dört kez, şu tarihlerde Zoom’da buluşulacak: 10 Nisan, 26 Nisan, 22 Mayıs, 5 Haziran (Bu tarihlerde katılabilecekler kaydolsun lütfen)

Topluluk ne yapacak? 

Bu toplulukta yeni ortaya çıkan şartlarda sınıflarımızdaki/okullarımızdaki uygulamaları, bu uygulamaların ne kadar kapsayıcı olduklarını ve nasıl kapsayıcı olabileceklerini tartışacağız. Yöntem olarak eylem araştırmasını kullanacağız. Toplulukta kapsayıcılık, katılımcılık, sosyal uyum gibi konularda güçlenme oturumları yapacağız. Zaman kısa olduğu için hepsini olmasa da eylem araştırmasının bazı yöntemlerini öğreneceğiz. SEÇBİR ekibi de bir yandan saha ziyaretleri ve gözlemler yaparak bulgularını toplantılarda bizlere aktaracak. 

Topluluğun çıktısı ne olacak? 

Topluluktaki tartışmaları ve saha çalışmalarını derleyip ortak bir rapor çıkaracağız. Rapor mevcut durumu ve işleyen stratejileri içerecek. Topluluğun çıktılarını Öğretmen Ağı yaz buluşmasında ve/veya Burası Tamamen Bizim Kampı'nda daha geniş kitleyle paylaşacağız.

Topluluk moderatörleri: Yeşim Hancı, Gülay Yeniay Bulut, Esra İçtüzer Şener, Melisa Soran, Ayşe Beyazova

 

Tarih
2023-04-10 20:30 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱