GERİ

Depremin Ardından Okula Dönüş Yolunu Birlikte Yürümek- 1

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 25, 2023

Saat: 15:30-17:00

 

SEÇBİR İşbirliğiyle:

se%C3%A7bir.png

 

 

 

 

Depremin ardından okula dönüşte, ilk haftanın içerisindeyiz. İlk hafta süresince yaşadıklarımızı ve gözlemlerimizi birbirimizle paylaşmak ve önümüzdeki sürece dair ihtiyaçlarımızı ve yol haritamızı birlikte belirlemek amacıyla Öğretmen Ağı ve SEÇBİR işbirliğiyle deneyim paylaşımları serisi düzenliyoruz.  


SEÇBİR öğretmenlere öneriler sunduğu ilk notunda, depremle birlikte güven duyguları sarsılan öğrencilerin birbirleriyle ve çevreleriyle bağlar kurmalarına, katılımcı ve kapsayıcı ortamlar oluşturulmasına odaklanmıştı. Bu konudaki deneyimleri paylaşacağımız ilk buluşmayı, 25 Şubat Cumartesi günü 15:30-17:00 saatleri arasında gerçekleştireceğiz. SEÇBİR’den Melisa Soran’ın moderasyonunda gerçekleşecek etkinliğe Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Büşra Nur Serdar ve Mustafa Dursun konuşmacı olarak katılacak. 


Deneyimlerini paylaşmak üzere buluşmaya katılmak isteyen tüm öğretmenlerle görüşmek üzere!

 

 

busranurserdar.png

Büşra Nur Serdar Hakkında

Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar, 1993 İstanbul doğumlu. Kırklareli Üniversitesi Felsefe bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Rehberlik eğitimini tamamladı ve 2017 yılından beri İstanbul’da özel okullarda Rehber Öğretmen olarak görev yapıyor. Sakarya Üniversitesi Kariyer Danışmanlığı yüksek lisans eğitimini tamamladı. Öğrenme Tasarımları, KAÇUV, TEGV gibi kuruluşlarda gönüllülük yapıyor.

 

mustafadursun.png

Mustafa Dursun Hakkında

Değişim Elçisi Mustafa Dursun, 1989 yılında Mardin'de doğdu. Tarsus Lisesi’ni bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’ni tamamladı. Adana'da görev yapan Dursun, mevsimlik gezici işçi aile çocukları ve mülteci öğrencilerle çalıştı. Mevsimlik işçi aile çocukların eğitimi üzerine Adana'da bulunan derneklerin çeşitli çalışmalarına dahil oldu. Modern Türk Şiiri üzerine deneme, eleştiri ve söyleşileri Hürriyet Gösteri, Akatalpa, Cazkedisi, SarmalÇevirim, ÇiniKitap, Kasabadan Esinti gibi ulusal ve yerel yayınlarda çıktı.

 

melisasoran3.png

Melisa Soran Hakkında

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

Tarih
2023-02-25 15:30 - 17:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱