GERİ

Yaratıcı Drama Yöntemi ile Sanal Troya Müzesi Deneyimi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 18, 2022

Saat: 20:00-22:00

 

Yaratıcı Drama ile Sanal Troya Müzesi'nde buluşmaya ne dersiniz?

 

En temel işlevi eğitim olan müzeler, toplumun bilimsel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunur. Günümüzün hızla değişen dünyasında müzelerin de sürekli bir değişim içinde olması bir rastlantı değildir. Sanal müzeler, müzelerin toplumla iletişim kurduğu araçlardan biri olarak bilgi çağı toplumunda daha da önem kazanmıştır. Sanal müzelerin eğitimde daha yaygın ve etkin bir şekilde kullanılması ile eğitimde görev alan aktörlerin hem sanal müze kullanımı alanında bilgi ve becerileri hem de yeni bir öğrenme ortamı ve öğrenme aracına dair yetkinlikleri artacaktır. Dünyanın farklı yerlerindeki müzeleri sınıf ortamına taşımaya imkan sağlayan bu deneyimi yaratıcı drama tekniklerini kullanarak kurguladığımız bu etkinliğe herkesi bekliyoruz!

 

Eğer siz de farklı öğrenme ortamları veya araçlarına ilgi duyuyor ya da müzeleri deneyimlemenin farklı ve yaratıcı yollarını arıyorsanız Müzede Drama ve Öğretmen Ağı işbirliği ile Gül Bulut’un yürütücülüğünü gerçekleştireceği “Yaratıcı Drama Yöntemi ile Sanal Troya Müzesi Deneyimi” Etkinliği için 18 Ocak Çarşamba saat 20.00-22.00 arasında Zoom’da buluşalım. Etkinliğe kayıt yaptırmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

Not: Etkinliğe gelmeden önce katılımcıların Sanal Çanakkale Troya Müzesi üzerinden tur almaları etkinlik akışı için önemlidir. 


Etkinlik; bilgisayardan bağlanıldığı takdirde tek cihazdan gerçekleşebilmektedir ancak kaliteli bir deneyim için etkinlik sırasında müze deneyimini telefondan, Zoom bağlantısını ise bilgisayardan sağlamak faydalı olacaktır. O yüzden yanınızda biri telefon diğeri bilgisayar olacak şekilde 2 adet cihaz bulundurmanızı tavsiye ederiz.

 

gulbulut.png

Gül Bulut Hakkında

Müz e.d.e. Drama oluşumunun kurucusu ve eğitmenidir. 1969 Stuttgart, Almanya doğumludur. Kariyerine liseden sonra 1988 yılında Kültür Koleji’nde başlamış, 1990 yılından itibaren Koç Holding ve yine bir Koç Holding kuruluşu olan İ.d.e.a. (İnceleme Danışmanlık Eğitim Araştırma) şirketlerinde kariyerine devam etmiştir. Bulut, İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji/Eski Yunan Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji lisans programlarından 2006 yılında mezun olmuştur. Koç Üniversitesi, ‘Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi’ yüksek lisans programına dahil olmasıyla birlikte ‘Kültürel Miras’ ve ‘müze’ farkındalığını yaygınlaştırmak ve kültürel mirasımızı toplum ile buluşturarak müzeleri gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilmek için çocuklara yönelik olarak hazırladığı “Bugünün Küçükleri Yarının Büyüklerine Yaratıcı Drama Yöntemiyle Arkeoloji Müzelerinde ‘Kültürel Miras’ ve ‘Müze’ Farkındalığı Kazandırmak” adlı bitirme projesiyle ‘Müzede Drama’ oluşumunu başlatmıştır. 

 

 

Tarih
2023-01-18 20:00 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱