GERİ

Yüz Yüze Etkinlik: “Heybemde Doğa Var” Eğitmen Eğitimi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 26, 2022

Saat: 10:00-17:00

 

Nezahat  Gökyiğit Botanik Bahçesi İşbirliğiyle:

 

Doğaya saygı duyan, duyarlı ve bilinçli bir geleceğin yolu bitkiyi, doğayı, çevreyi deneyimlemeyi, algılamayı, okumayı bilen çocuklardan geçiyor. Peki bunları çocuklara nasıl aktarabiliriz?

 

Paydaşımız Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi daha fazla çocuğa ulaşarak doğaya saygı duyan, duyarlı ve bilinçli gelecek yetiştirmek için öğretmenlerle işbirliği yapma düşüncesiyle, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı’nın desteğiyle 2013 yılından itibaren Eğitmen Eğitimi programları düzenliyor.

 

Bu amaçla, 26 Kasım Cumartesi günü saat 10.00-17.00 arasında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde eğitmen Nuray Ay yürütücülüğünde öğretmenlerin doğayla buluşmasını, doğa ve ekoloji ile ilgili kavramları deneyimleyerek öğrenmelerini hedefleyen ‘Heybemde Doğa Var’ eğitmen eğitimini gerçekleştiriyoruz.

 

“Heybemde Doğa Var” eğitmen eğitimiyle katılımcıların doğanın ve bitkiler âleminin dilini

anlayabilmek ve aktarabilmek için deneyim yaşaması hedeflenmektedir. Ayrıca katılımcıların, açık alanlarda öğrencilerinin doğa ile temas kurmasını, gözlem yapmasını, keşfetmesini, oyun oynamasını sağlamak amacıyla çocuklara yaparak-yaşayarak öğretme fırsatı sunmak için ilham olacak bu ücretsiz eğitim programına çocuklarla çalışan eğitmenler ve öğretmenlerimizin katılımını bekliyoruz.

 

 

Önemli:

 

  • Eğitim 1 saat yemek molası + 6 saat eğitim olacak şekilde 10.00-17.00 arasında gerçekleşecektir.
  • NGBB sınırları içinde satış noktası olmaması sebebiyle katılımcının yemek, atıştırmalık ve matarasını yanında getirmesini (çay veya kahve ikramı olacaktır)
  • Katılımcının hava koşullarına ve açık alana uygun kıyafet seçmesini,
  • Katılımcının bahçe giriş noktalarını önceden kontrol ederek yola çıkmasını,
  • Eğitim Başlangıç Noktası olan Eğitim Sınıfı ile giriş kapısı arasında 15 dakika yürüyüş mesafesi olduğundan katılımcının  eğitim saatinden önce giriş yapmasını ve
  • Sınırlı sayıda kontenjan olduğundan katılım durumu değişen katılımcının kaydını iptal etmesini rica ediyoruz.

 

nurhanay.png

Nurhan Ay Hakkında:

1983 doğumlu olup, 2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Lisans bölümünü tamamlamıştır. 2015 yılında Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Ön Lisans bölümünü bitirmiştir. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesinde Yaratıcı Drama Liderliği Eğitim Programına devam etmektedir. 2009 yılında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde Eğitmen olarak göreve başlamıştır ve 2011 yılı itibariyle de bahçenin eğitim bölüm başkanlığını yürütmektedir. Doğanın insan üzerindeki olumlu etkilerinin farkında olup, çocukların gelişime katkı sağlamak amaçlı çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Özellikle çocukların doğayı farkındalıkla keşfetmelerine olanak sağlamak ve bitki dünyasında olup bitenleri algılamalarına yardımcı olmak için deneyime dayalı eğitim programları tasarlayıp uygulamaktadır.

 

 

Tarih
2022-11-26 10:00 - 17:00
Konum
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı, Rıfat Danışman Sokak
Ataşehir, 34758 İstanbul
╲╱