GERİ

Eşit Her Zaman Adil Değildir: Farklılaşmış Öğretim

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 12, 2022

Saat: 15:30-18:30

 

Her birey farklıdır ve bu durum hayata katılımda bir engel olmak zorunda değildir. Önemli olan farklılıkları ve bu farklılıklardan doğan ihtiyaçları gözeterek hakkaniyetli bir erişim düzlemi kurmaktan geçer. Örneğin eğitim; çeşitli farklılıkları bir arada bulunduran aktörelere sahip bir yapı olarak eşitliği gözetse de eşit olan her zaman adil değildir. Peki eğitimde bu adil düzlemi nasıl sağlayabiliriz?

 

Bu soruya bir yanıt olarak Farklılaştırılmış Öğretim her öğrencinin kendi öğrenme düzeyine uygun bir öğrenmeye sahip olmasını sağlayacak düzenlemelerin yapıldığı bir öğretim felsefesi olarak karşımıza çıkmaktadır.


Öğrenciler için mümkün olan en iyi ortamı farklılaştırılmış öğretim bağlamında konuşmak için Değişim Elçisi Okan Aksoy’un moderatörlüğü ve Asunay Kapucu ile Ayşe Nur Şahin’in yürütücülüğünde 12 Kasım Cumartesi günü saat 15.30-18.30 arasında Ankara, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanat Merkezi’nde fiziksel olarak gerçekleşecek olan “Eşit Her Zaman Adil Değildir: Farklılaşmış Öğretim etkinliğimize sizleri bekliyoruz. Etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy Hakkında

1991 yılında Ankara'da doğan Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni, STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörlüğü yapmıştır. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. IB Schools statüsünde bulunan özel bir okulda MYP Fen Bilimleri öğretmeni olarak görevine devam ediyor.

 

asunaykapucu.png

Asunay Kapucu Hakkında

1972 yılında Karabük’te doğan Asunay Kapucu, ilköğrenimini Karabük’te, yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1994 yılından itibaren çeşitli okullarda sınıf öğretmenliği, eğitim koordinatörlüğü, okul müdürlüğü yapmış olup ayrıca öğretmen mentörlüğü /koçluğu görevlerinde de bulunmuştur. Bunların yanı sıra çocuk kitabı yazarı olan Asunay Kapucu, öğrencilerde üst düzey düşünme becerilerini geliştirme, tasarım yoluyla öğrenme (ubd), farklılaştırılmış öğretim, P4C ( çocuklar için felsefe) sınıf içi ölçme değerlendirme teknikleri ve grafik düzenleyiciler gibi alanlarda da çalışmalar yürütmektedir. Şu anda da okul müdürü olarak görevine devam etmektedir.

 

ay%C5%9Fenur%C5%9Fahin.png

Ayşe Nur Şahin Hakkında

1974 yılında Ankara’da doğan Ayşe Nur Şahin, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olmuştur. Akademik yaşantısına 2002 yılında yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimlerinde tamamlayarak devam etmiştir. 26 yıllık meslek hayatında alanda aktif olarak yer almıştır. Çocuk dostu yaklaşımını gerek öğretmen gerekse çocuk eğitimlerinde ön planda tutmuş oyun dostu bir eğitimcidir. Alana yönelik yazdığı etkinlik kitabı ve çevirisini yaptığı çocuk kitapları vardır. P4C, UBD, oyunlaştırma, alternatif eğitim yaklaşımları ile ilgili çalışmalar yürütmektedir. Okul müdürlüğünün yanında Aile Danışmanlığı, Oyun/Masal terapi uygulayıcılığı ve öğretmen eğitimlerine de devam etmektedir.

 

Tarih
2022-11-12 15:30 - 18:30
Konum
Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi
Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere / Ankara
╲╱