GERİ

Çocuklar ile Kültürel Mirası Düşünmek: “Biri Arkeolog mu Dedi?” Kitabı Örneği

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 8, 2022

Saat: 20:00-21:00

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle:

 

k%C3%BClt%C3%BCrturizmbakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1.png

 

Kültürel miras, bir toplumun ortak geçmişini anlatan tarihi yapı, sanat eseri ve gelenek gibi soyut ve somut ögeleri kapsayan bir hazinedir. Kültür mirasımızın korunmasında, tahribatın ve kaçakçılığın önlenmesinde  çocukların farkındalığı hayati bir önem taşıyor. Peki çocuklarla kültürel mirası nasıl konuşabiliriz? 


Bu bağlamda “Biri Arkeolog mu Dedi?” kitabının yazarı; öğretmen Sefa Ceran Öztürk ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Zeynep Boz’un katılımı ve Değişim Elçisi Satı Sarıca’nın moderatörlüğünde arkeoloji ve hikayeleştirme üzerinden çocuklarla kültürel mirası nasıl konuşabileceğimizi konuşacağız. 8 Kasım Salı saat 20.00-21.00 arasında Zoom üzerinden gerçekleşecek olan etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki butona kaydolunuz.

 

 

sat%C4%B1sar%C4%B1ca.png

Satı Sarıca Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Sarıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu.  2006 yılında Van’da bir devlet okulunda göreve başladı. Karadeniz Teknik üniversitesi Genç TEMA Başkanlığı, Van TEMA eğitim koordinatörlüğü ve Adana Kozan TEMA ilçe temsilciliği yaptı.2021 yılında yaratıcı drama eğitimini tamamladı. Öğretmen ağında Bir Kitap Milyonlarca Hayat grubuna dahil oldu. Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, sıfır atık, tüketim ve tasarruf konulu projelerin yürütücülüğünü yaptı. Nitelikli çocuk kitapları ve okuma kültürü alanında görev aldığı okullarda uygulamalar yürüten Sarıca yaratıcı drama, okuma kültürü, sürdürülebilirlik, kültürel mirasımızı korumaya yönelik projeler yürütmeye devam etmektedir.

 

sefaceranozturk.png

Sefa Ceran Öztürk Hakkında

Sefa Ceran Öztürk’ün küçüklüğünden beri en büyük tutkusu sözcüklerdi. Kulağına farklı gelen sözcükleri keşfedip onları kendi cümlelerinde kullandı. Doğada olmayı, gülmeyi, yeşilin ve mavinin her tonunu çok sevdi. Önce kendini, sonra da diğer insanları anlamaya çalıştı, sorguladı. Günlük tutmaya başladığında yazmayı ne kadar çok sevdiğini fark etti. O zamandan beri hikayelerini öğrencileriyle ve ilk eleştirilerini yapan oğluyla paylaşıyor. Mümkün olduğu kadar çok çocuğa ilham vermek ve motive etmek için çocukluk hayalleri ve deneyimleri hakkında yazmaya devam ediyor.

 

zeynepbozv2.png

Zeynep Boz Hakkında

Zeynep Boz, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ankara Üniversitesi Tarih öncesi Arkeolojisi Bölümünden mezun olduktan sonra mesleki kariyerine 2007 yılında Kültür Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak başladı. 2010 yılında “1995 UNIDROIT Sözleşmesi ve İkili Anlaşmalar” başlıklı teziyle uzman ünvanı almaya hak kazandı. 2014 yılında 1970 UNESCO Sözleşmesi Sekreterliğinde çalışmalarına devam etmek için davet edildi. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2199 sayılı kararının 15-17. paragraflarının uygulanmasına yönelik olarak UNESCO’nun BM Güvenlik Konseyi nezdinde temas kişisi olarak atandı. 2017 yılı başlarında Kültür ve Turizm Bakanlığındaki görevine döndü. Profesyonel sorumlulukları, UNESCO 1970 sözleşmesinin uygulanmasını, eğitim ve bilinçlendirme programları organize edilmesini, ulusal ve uluslararası düzeyde kültür varlığı kaçakçılığı ile mücadelede Türkiye’nin politikalarına katkıda bulunmayı ve iade konularını yürütmeyi kapsamaktadır. Bugüne kadar kültür varlığı kaçakçılığı ile mücadele alanında Bakanlıkça verilen üç takdir belgesi ve çeşitli yerlerden birçok başarı belgesi almış olan Boz, (Londra Sanat ve Hukuk Enstitüsünde) Sanat, Hukuk ve Etik Diploması sahibidir.

 

 

Tarih
2022-11-08 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱