GERİ

Yüz Yüze Etkinlik: Havada Özgüven Var!

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 29, 2022

Saat: 13:00-16:00

 

y%C3%B6f-renkli.png

 

 

 

Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında yapılıyor 

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.yaraticiozguvenfestivali.org/

Çağdaş Drama Derneği İşbirliğiyle:

 

“Havada Özgüven Var!” isimli yaratıcı drama atölyesi, öğretmenlerin yaratıcı özgüvenlerinin önündeki engelleri birlikte tartışmak için katılımcıları çemberde buluşmaya davet ediyor!

 

Karşılaştığımız kalıpları yeniden düşüneceğimiz ve dönüşüm için yollar arayacağımız atölyede yaratıcı drama yönteminin bizlere sunduğu rol oynama, doğaçlama gibi tekniklerden yararlanacağız. Hatalarımız ile birlikte renkli hatalar okuluna giderek icatlar çıkarmayı deneyimleyeceğiz. Öğrencilerin özgüvenini güçlendirebilecek stratejileri bir arada tartışacağız. Havadaki özgüvenin kokusunu, rengini, tadını keşfedeceğiz.


Yüz yüze olarak İstanbul’da, Öğretmen Ağı mekanında, Kübra Başkaya ve Mine Aksar’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Havada Özgüven Var!” atölyesi için 29 Mayıs Pazar günü 13:00 - 16:00 saatleri arasında buluşalım.

 

Not: Etkinlik yüz yüze olarak İstanbul’da Öğretmen Ağı mekanında gerçekleşecektir, etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz, fakat kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple katılım sağlayacağınıza eminseniz etkinliğe kaydolmanızı rica ederiz.

 

 

K%C3%BCbra%20Ba%C5%9Fkaya.png

Kübra Başkaya Hakkında

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2014 yılında mezun olan Kübra Başkaya İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Ana Bilim Dalında “Çocuklara yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde çocuk yazını metinlerinin kullanımına yönelik uygulamalı bir yaklaşım” adlı yüksek lisans tezini 2019 yılında tamamlamıştır.  Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde uluslararası öğrencilere Türkçe öğretmekte ve Uluslararası öğrencilerle yaratıcı drama atölyeleri yürütmektedir.  Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama eğitmenliği programında bitirme projesini “Yaratıcı Drama Yöntemi ile Yabancılara Türkçe Öğretimi: Emir Kipi Örneği” başlığında tamamlamıştır. Çağdaş Drama Derneği aktif gönüllüsüdür.

 

mineaksar.png

Mine Aksar Hakkında

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2011 yılında mezun olan Mine Aksar, halen Kadıköy’de devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapmaktadır. Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama eğitmenliği programında bitirme projesini “Çocuk Hakları Merkezli Kapsayıcı Sınıf Atmosferi Oluşturmanın Yaratıcı Drama İle Ele Alınması” başlığında tamamlamıştır. Kapsayıcı eğitim, çocuk hakları, göç ve mültecilik, nitelikli çocuk edebiyatı, çocuklarla felsefe gibi konularda çalışmalarına devam etmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesi ve aktif gönüllüsüdür.

 

Tarih
2022-05-29 13:00 - 16:00
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mahallesi, Serdar-ı Ekrem Caddesi No: 30/C
Galata, Beyoğlu – İstanbul
╲╱