GERİ

Yüz Yüze Etkinlik: Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 28, 2022

Saat: 09:00-16:00

 

Öğrencilerin bilişsel gelişim süreçlerine akıl ve zeka oyunlarının büyük katkısı vardır. Oyunlaştırma yöntemi ile tasarlanan faaliyetler öğrencilerin hafıza, öğrenme, düşünme ve daha birçok bilişsel becerisinin gelişmesinde katkı sağlar. Peki, akıl ve zeka oyunlarını nasıl uygulayabiliriz?

 

Yüz yüze olarak Adana’da gerçekleşecek Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi’nde zeka oyunlarındaki temel kavramlar, zeka oyunlarının öğretiminde kullanılan yöntemler, zeka oyunları türleri üzerine konuşacağız, uygulamalı oyunlarla konu üzerine deneyim kazanacağız. Değişim Elçisi Yeliz Demir’in yürütücülüğünde ve Değişim Elçisi Murat Alçı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi için 28 Mayıs Cumartesi 09:00 - 16:00 saatleri arasında Adana’da Erkan Koleji Çukurova Kampüsü’nde buluşalım.

 

Atölyenin genel akışı aşağıdaki gibidir, 12:00 - 13:00 saatleri arasında öğle yemeği arası olacaktır:

  • Akıl ve zeka oyunları nedir?
  • Akıl ve zeka oyunları nasıl öğrenilir?
  • Akıl ve zeka oyunlarını nasıl öğretmeliyiz?
  • Ders kazanımları ve zeka oyunları ilişkisi nedir?
  • Görsel-uzamsal, matematiksel-mantıksal, bedensel-kinestetik ve düşünme becerilerini destekleyen oyunların uygulaması

 

Not: Etkinlik yüz yüze olarak Adana’da gerçekleşecektir, etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz, fakat kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple katılım sağlayacağınıza eminseniz etkinliğe kaydolmanızı rica ederiz.

 

 

yelizdemir.png

Yeliz Demir Hakkında

Gazi Üniversitesi eğitim fakültesi mezunu olan Yeliz Demir; çocukluk hayali olan  öğretmenlik mesleğine Teknoloji ve Tasarım öğretmeni olarak göreve başladığı ilk günün heyecanı ile halen devam etmektedir. Yüksek lisansını Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yapan Yeliz Demir eğitim alanında birçok çalışma ve projede yer almaktadır. Birden fazla çalışması Eğitimde iyi örnekler olarak yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı zeka oyunları formatörü, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu usta eğitmenidir. Bu alanla ilgili yetişkin ve çocuk gruplarına eğitimler vermeye devam ediyor. Okul öncesi öğrenci grupları ile çalışan Yeliz Demir; çocuklarla oyun oynamayı ,kazanım odaklı oyun tasarımları yapmayı ve uygulamayı çok sevmektedir. Oyun Tabanlı Öğrenme üzerine araştırmalar yapmaya devam eden Yeliz Demir eğitimde oyunlaştırma alanında içerik üretmeye devam ediyor. Yazarı olduğu Okul öncesi akıl ve zeka oyunları kitapları, yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

 

murtat%20al%C3%A7%C4%B1.png

Murat Alçı Hakkında

Adana’nın Seyhan ilçesinde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta olan Murat Alçı, 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Van, Batman ve son olarak da Adana' da farklı okullarda görev yaptı. Çukurova Üniversitesi'nde Sınıf Öğretmenliği bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Murat Alçı, Değişim Elçisi olarak Öğretmen Ağı'nda çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Tarih
2022-05-28 09:00 - 16:00
Konum
Erkan Koleji Çukurova Kampüsü
Huzurevleri Mh. Türkmenbaşı Bulvarı 77123. Sk. No:7
(Çukurova Belediyesi Karşısı) Çukurova/Adana
╲╱