GERİ

Üretimin Kaydını Tutmak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 12, 2022 

Saat: 19:00-20:00

y%C3%B6f-renkli.png

 

 

 

Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında yapılıyor 

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.yaraticiozguvenfestivali.org/

Üretim Kaydı İşbirliğiyle:

 

Sanatta, eğitimde veya günlük yaşamda, hayatın farklı alanlarında üretme süreçlerinde yer alıyoruz. Üretim süreçleri bazen bir yemek yapmak kadar günlük, bazen bir resim yapmak kadar sanatsal, bazen de bir bina inşaa etmek kadar teknik oluyor. Somut veya soyut, bir şeyler üretme sürecinde ortak nokta olarak her zaman kendimizden bir parçayı da sürece dahil ediyoruz. Üretim süreci tamamlanıp ortaya bir ürün çıkana dek, hatalar da bu sürecin eşsiz bir parçası oluyor. Peki, süreçteki hatalarımızın, sürece nasıl katkıları oluyor?

 

“Üretimin Kaydını Tutmak” etkinliğinde, Üretim Kaydı’nı daha yakından tanıyacak, kültür ve sanat alanında üretmek ve üretim süreçleri üzerine sohbet edecek, üretme şevkimiz ve hata yapma korkumuz arasındaki ilişkiden bahsedeceğiz. Üretim Kaydı’ndan Esra Ece Küleci’nin konuşmacılığında, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Fulden Ergen’in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 12 Mayıs Perşembe günü 19:00 - 20:00 saatleri arasında buluşalım.

 

 

esraecekuleci.png

Esra Ece Kuleci Hakkında

Lisans eğitimini Türk Dili ve Edebiyatı üzerine aldı ve öğrencilik yıllarından beri kültür sanat alanında çalıştı. İleride sinemada üretme hayalleri olan Ece, şimdilerde üretim üzerine düşünüyor. Bir yılı aşkındır Üretim Kayı isimli bir podcast ve bülten hazırlıyor.

 

Fulden%20Ergen%20-%20moderato%CC%88r%20.png

Fulden Ergen Hakkında

Fulden, kendini bildi bileli siyaseti ve uluslararası politikayı anlamaya ilgi duyuyordu. Bu yüzden ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okudu. Lisans hayatı boyunca sosyal bilimlerin başka alanlarına da merak saldı, bu merakı gidermek için Mantık ve Bilim Felsefesi yan dal programını tamamladı. Siyaset bilimine dair birikimini genişletmek ve farklı bir bakış açısı kazanabilmek adına, Erasmus programı kapsamında Almanya’nın Marburg kentindeki Marburg Philipps Üniversitesi’nde bir dönem siyaset bilimi eğitimi gördü.

Lisans hayatında toplumsal meselelere duyduğu ilgi ve daha adil bir yaşam kurma isteği Fulden’i toplumsal cinsiyet, insan hakları, toplumsal bellek ve dijital iletişim alanlarında çeşitli oluşum ve kuruluşlarda savunuculuk yapmaya itti. Sivil alandaki deneyimini 2013 yılında profesyonel olarak sürdürmeye karar verdi. Denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalıştı. Dijital iletişim alanındaki deneyimini geliştirmek ve bu alanda uzmanlaşmak üzere, 2016’da İsveç’e gitti. Uppsala Üniversitesi’ndeki Dijital Medya ve Toplum yüksek lisans programını 2018’de tamamladı.

Fulden, en çok yeni olanı keşfetmeye duyduğu tutkudan besleniyor. Hayatında her zaman dijital iletişim üzerine okumaya, araştırmaya ve üretmeye yer açıyor.

 

Tarih
2022-05-12 19:00 - 20:00
╲╱