GERİ

Yüz Yüze Etkinlik: Rahmi M. Koç Müzesi "Dünya Bebekleri Sergisi" Sergi Turu 1. Seans

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 7, 2022 

Saat: 10:00-11:00
 

y%C3%B6f-renkli.png

 

 

 

Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında yapılıyor.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.yaraticiozguvenfestivali.org

Rahmi M. Koç Müzesi İşbirliğiyle:

rahmi-m-koc-muzesi-logo.png

 

 

 

 

 

 

Rahmi M. Koç Müzesi işbirliğinde ve Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında, Rahmi M. Koç Müzesi sergi turuna davetlisiniz! 

"Dünya Bebekleri Sergisi"ni özel rehberli sergi turu için 7 Mayıs Cumartesi günü 10:00 - 11:00 ve 11:00 - 12:00 saatleri arasında iki ayrı seans gerçekleşecek. Saat 10:00-11:00 saatleri arasındaki tura katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak kaydınızı oluşturabilirsiniz. 

 

Sergi Hakkında: Oyuncak sanayisinin en önemli kilometre taşı olan bebeklerin Antik Çağ’dan günümüze uzanan yolculuğuna “Dünya Bebekleri Sergisi” ile ışık tutuyoruz. 18’inci yüzyılın ahşap bebeklerinden Anadolu’nun bez bebeklerine, Asya ve Afrika inanç bebeklerinden moda bebeklerine, hatta Uzakdoğu’nun ipek elbiseli festival bebeklerine kadar çok özel bir seçkiyi ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Oyuncak tarihçilerine göre Antik Çağ’daki, kilden kabaca şekillendirilmiş primitif insan figürlerinden 20’nci yüzyılın Meissen Fabrikaları’nda üretilmiş kusursuz porselen figürlere kadar insan formundaki her türlü figür ‘bebek’ olarak nitelendiriliyor.Bebek kavramının tarih öncesinden bu yana kullanım amaçlarını anlatan, yüzyıllar içinde bebek sanayisinin geçirdiği büyük dönüşümü gözler önüne seren sergimizin ziyaretçilerimiz için taşıdığı anlam ise kurucumuz sayın Rahmi M. Koç’un sözlerinde saklı:

 

“Neticede hepimiz bir gün bebek olduk, sevildik ve o küçüklük safhasını yaşadık. Dolayısıyla ‘bebek’ deyip geçmemek lazım.”

 
 

Önemli Not: Sergi turu yüz yüze olarak İstanbul’da, Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşecektir. Sergi turu herkesin katılımına açıktır, ancak kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple etkinliğe geleceğinize eminseniz kaydolmanızı rica ediyoruz. 

 

Tarih
2022-05-07 10:00 - 11:00
Konum
Rahmi M. Koç Müzesi
Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445 İstanbul
╲╱