GERİ

Eğitimi Nasıl Oyunlaştırırız?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 11, 2022 

Saat: 21:00-22:15

y%C3%B6f-renkli.png

 

 

 

Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında yapılıyor 

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.yaraticiozguvenfestivali.org/

GamFed İşbirliğiyle:

 

Oyun, hayatımızda her zaman var olan aktif bir deneyimleme biçimidir. Oyun ve oyunlaştırmadan faydalanarak öğrenme süreçlerini hızlandırabilir, kapsayıcı ve eğlenceli hale getirebiliriz. Peki, eğitimde bir araç olarak oyunu nasıl ele alabiliriz?

 

"Eğitimi Nasıl Oyunlaştırırız?" etkinliğinde oyunun öğrenme süreçlerindeki kritik konumu üzerine tartışacak, eğitim alanında oyundan ve oyunlaştırmadan nasıl faydalanabileceğimiz üzerine konuşacağız. Değişim Elçilerinden Ceren Çalıcı ve Sinem Amaş’ın moderatörlüğünde, GamFed ekibinden Ercan Altuğ Yılmaz ve Zeynep Aydın’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Eğitimi Nasıl Oyunlaştırırız?” etkinliği için 11 Mayıs Çarşamba günü 21:00 - 22:15 saatleri arasında buluşalım.

 

ercanaltugyilmaz.png

Ercan Altuğ Yılmaz Hakkında

Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma dersleri vermekte. Gamification Meetup ve Gamification Hackathon adlarıyla oyunlaştırma adına birçok etkinlik düzenlemektedir. Şu anda dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, metaverse gibi konularda eğitim ve seminerler verip, kurumlara danışmanlık yapmaktadır. Herkes için Oyunlaştırma; İş'te Oyunlaştırma ve Oyunların Gücü Adına ve Sekizinci Sanat: Oyun olmak üzere dört adet kitabı bulunmaktadır. Dünyadan seçkin oyun tasarımcısı ve oyunlaştırma uzmanlarının yer aldığı GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu'nun Türkiye temsilcisi ve TOYED derneği başkanıdır. GWC16 Gamification World Congress Madrid, Gamification Europe Brighton UK, Gamicon New Orleans USA, Gamilearn Barcelona gibi 10'dan fazla ülkede oyunlaştırma konferanslarından davet alarak sunum yapan ilk ve tek Türk’tür.

 

zeynepaydin.png

Zeynep Aydın Hakkında

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun olmuş, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Halen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda matematik öğretmeni olarak görev yapmaktadır. “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Yaratıcılık ve Yaratıcı Düşünme”, “Aktif Öğrenme”, “Öğrenmeye Yönelik İnanç” ve “Otantik Öğrenme” konularında kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.

 

sinemama%C5%9F.png

Sinem Amaş Hakkında

Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Edirne'de özel bir okulda çalışıyor. Hikayeleştirme, eğitimde oyunlaştırma, müzikle matematik öğretimi alanlarında çalışmalar yapıyor.

 

cerencalici.png

Ceren Çalıcı Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Özel kurumlarda başladığı meslek hayatına 2011 yılından bu yana MEB’de devam etmektedir. Çocuklar için felsefe, yabancılara Türkçe öğretimi, oyunlaştırma alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

 

Tarih
2022-05-11 21:00 - 22:15
╲╱