GERİ

Okul Çocuğu Nasıl Korur?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 28, 2022 

Saat: 20:30-22:00

y%C3%B6f-renkli.png

 

 

 

Yaratıcı Özgüven Festivali kapsamında yapılıyor 

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.yaraticiozguvenfestivali.org/

Hümanist Büro İşbirliğiyle:

H%C3%BCmanist%20B%C3%BCro%20Logo.jpg

 

 

 

Her evde, çocuğun temel ihtiyaçları tam olarak sağlanamayabilir. Ama okul, tüm çocuklara psikososyal destek sağlar. Her evde bir bilgisayar ya da bir çalışma masası olmayabilir. Ama her okulda tüm çocukların derse katılması için derslikler vardır. Her evde işler yolunda gitmeyebilir. Çocuklar evde yalnız kalabilir, ihtiyaçları giderilemeyebilir ya da daha ciddi risklerle karşı karşıya kalabilir. Ama her okulda çocukların ihtiyaç duyduğunda destek isteyebileceği öğretmenleri vardır. Çünkü okullar bir eğitim mekanından fazlasıdır: Okul Çocuğu Korur.

 

"Okul Çocuğu Nasıl Korur?” etkinliğinde, Hümanist Büro’nun aynı başlıklı kampanyası üzerine çalışmalarını dinleyecek, çocuk koruma politikaları ve okul ve öğretmenin bu bağlamdaki rolünü tartışacağız. Hümanist Büro’dan Seda Akço’nun konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Burcu Gümüştepe’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek “Okul Çocuğu Nasıl Korur?”  etkinliği için 28 Nisan Perşembe günü 20:30 - 22:00 saatleri arasında buluşalım. 

 

 

sedaakco.png

Seda Akço Hakkında

1989 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını İstanbul Barosu’nda yaptı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde tamamladı. 1990 yılından itibaren İstanbul Barosu, UNICEF gibi çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çocuk hakları alanında çalışmalar yürüttü. 2010 yılında Bürge Akbulut ile birlikte Hümanist Büro’yu kurdu.Çocuk ve insan hakları alanında yayınları bulunmaktadır. 

 

burcugumustepe.png

Burcu Gümüştepe Hakkında

1993 Ankara doğumlu. İlk ve ortaöğretimi Ankara’da tamamladıktan sonra 2011’de Kastamonu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne başladı. 2015 yılında mezun olup aynı yıl Kars’ta göreve başladı. Halen Kars’ta çalışıyor.

 

 

Tarih
2022-04-28 20:30 - 22:00
╲╱