GERİ

Velinin Dijital Can Simidi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 9, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

Teyit İşbirliğiyle:

teyit_logo_siyah_72ppi.png

 

Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz? 

 

Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı. 

 

Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerimizi geliştirmemize yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağımız Öğretmenden Öğretmene atölye serisine ilk olarak “Velinin Dijital Can Simidi” atölyesi ile başlıyoruz! Bu atölyede velilerin dijital vatandaşlık ve dijital ebeveynlik becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanan “Velinin Dijital Can Simidi” çözümünü birlikte deneyimleyeceğiz, üzerine konuşacağız ve çözümün nasıl uygulanabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Değişim Elçilerinden Gülay Bulut, Hasan Dirik, Serpil Hizmetçi ve Seval Binici’nin yürütücülüğünde gerçekleşecek “Velinin Dijital Can Simidi” atölyesi için 9 Mart Çarşamba akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

G%C3%BClay%20Yeniay%20Bulut.jpg

Gülay Bulut Hakkında

1965 Çorlu doğumlu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da aldı. Meslekte 26. yılında olan Bulut, İstanbul Fatih'te bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 

 

hasandirik.png

Hasan Dirik Hakkında

Dirik, 1982 Gökçeada doğumlu. Türkiye’nin farklı yerlerinde 16 yıl İngilizce Öğretmeni ve bir süre de idareci olarak çalıştı. Şu an hala Çanakkale’de bir devlet okulunda öğretmenlik yapmakta ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında doktora çalışmalarıma devam ediyor. Hasan Dirik aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi.

 

serpil_hizmetci.png

Serpil Hizmetçi Hakkında

1980 yılında Libya, Tobruk’ta doğdu. 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü‘nden mezun oldu. Bir yıl Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sınıf öğretmenliği yaptı. Yüksek lisans olarak, 2007 yılında Çukurova Üniversitesi İlköğretim Anabilim Dalı‘ndan ‘İlköğretim 5. Sınıf Öğrencilerinin Ödev Stilleri ile Akademik Başarıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi’ adlı tezi tamamlayarak mezun oldu. Halen Mersin ilinde sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. Çevrimiçi gönüllü çalışmalara katılıyor. Bir yıldır Bambu Eğitim Platformu’nda gönüllü eğitmenlik yapmakta. 2019 yılından bu yana Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ içerisindeki çalışmalarda yer almakta.

 

Seval%20Binici.png

Seval Binici Hakkında

Türkçe Öğretmeni, Değişim Elçisi. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

Tarih
2022-03-09 20:00 - 21:30
╲╱