GERİ

Çocukluk Algıları ve Kuşaklar Arası İlişkiler

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 19, 2022

Saat: 19:30-21:00

 

Çocuk nedir? Çocuğu nasıl tanımlıyoruz? Çocuğu nasıl görüyoruz? Çocuktan neler bekliyoruz? İlk bakışta basit görünen bu soruların zihinlerimizdeki cevapları aslında çocuklara davranışlarımızı belirliyor, dolayısıyla çocukların yaşamları ve kişilikleri üzerinde cevaplarımızın büyük bir etkisi oluyor. 

 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Çocukluk Algıları ve Kuşaklar Arası İlişkiler” etkinliğinde bu sorulara verdiğimiz cevapları birlikte irdelemeye davetlisiniz! Etkinlik boyunca toplumda çocuğu ve çocukluğu nasıl algıladığımız üzerine konuşacağız, “çocuk katılımı”, “çocuğun iyi olma hali”, “çocuk hakları” ve “özne çocuk” gibi kavramların gündelik hayat pratiklerimizdeki yerini sorgulayacağız. Seran Demiral ve Zeynep Erdiller Yatmaz’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi Seval Binici’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 19 Ocak Çarşamba akşamı 19:30 - 21:00 saatleri arasında buluşalım.

 

 

serandemiral1.png

Seran Demiral Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde mimarlık okudu, aynı üniversitenin sosyoloji bölümünde Çevrimiçi Çocuklukta Özneleşme Mekanizmaları ismindeki teziyle doktora eğitimini tamamladı. İlkgençlik yıllarından bu yana kurgu yazarlığını sürdüren Demiral’ın Münzevi ve Hissizleşme isimli fantazya romanları; Kafası Karışıklar başlığı altında çocuklarla felsefe ekseninde yazdığı Benden Bize ve Bizden Dünyaya isimli kurgusal çalışmaları, Parmak Uçları, Likya’nın Şarkısı ve Hatırla ismini taşıyan gençlik romanları yayımlandı. Aynı zamanda bilimkurgu, feminist ütopya, eko-kurgu gibi türlerde yazmayı sürdüren Demiral’ın Hayat Üretim Merkezi adında bir bilimkurgu romanı ile çeşitli antolojilerde yayımlanmış öyküleri vardır. Çocuklarla felsefe üzerine çalışan Demiral, çeşitli yaşlardaki çocuklarla bir araya gelir, Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim ve Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri bölümlerinde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çocukluk, çocuk yazını, yaratıcı yazma, sosyoloji konularında dersler verir; romanlar, çocuk kitapları, oyunlar yazar.

 

zeyneperdilleryatmaz1.png

Zeynep Erdiller Yatmaz Hakkında 

1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. 1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Yüksek Lisans Eğitim Bursu ile Indiana University, Bloomington’da Erken Çocukluk Eğitimi alanında doktora eğitimi almak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. 2003 yılında doktora eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye dönmüştür. Doktora eğitimi süresince erken çocukluk eğitimi alanına ek olarak erken çocukluk döneminde aile-çocuk ilişkilerini temel alan aile çalışmaları alanında yan dal eğitimini tamamlamıştır. 2003-2009 yılları arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, 2009-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği programlarında öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2011 yılından itibaren de Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Başlıca çalışma ve araştırma alanları arasında öğretmen eğitimi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, çocukluğun tarihçesi ve toplumsal görünümleri, çocukluk sosyolojisi ve çocuk hakları yer almaktadır. 2006 yılında ilk oğlunun dünyaya gelmesiyle çocukların çocuklar tarafından yaşanmakta olan dünyasına adım atmış ve çocuğun sesini duymaya başlamış, ikinci oğlunun dünyaya gelmesiyle de bu sese kulaklarını kapatamayacağını anlayarak bilimsel çalışmalarını bu alana yoğunlaştırarak, çocuğun insan hakları savunucusu olmayı misyon edinmiştir. Bu doğrultuda mesleki kimliğinin en temel amacı, çocuklarla birlikte, yetişkin hegemonyasındaki dünyayı çocuk içeren, çocuğun sesine ve kararlarına yer veren bir dünya haline getirebilmektir.

 

access?cmd=file&target=l1_U2V2YWwgQmluaWNpLnBuZw

Seval Binici Hakkında

Türkçe Öğretmeni, Değişim Elçisi. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

Tarih
2022-01-19 19:30 - 21:00
╲╱