GERİ

Dijidrama ile Akran Zorbalığıyla Mücadelede Yaratıcı Çözümler

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 11, 2022

Saat: 20:00-22:00

 

Dijidrama İşbirliğiyle:

dijidrama.png

 

Okullar başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sosyalleştiği her yerde karşılaşabileceğimiz bir durum olan akran zorbalığı “bir ya da birden çok kişinin kasıtlı ve tekrarlayan bir biçimde diğer kişiyi sindirmek, korkutmak, yıldırmak, rahatsız etmek amacıyla yaptığı davranışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. Peki, akran zorbalığıyla nasıl mücadele edebiliriz?

 

Dijidrama ile Akran Zorbalığıyla Mücadelede Yaratıcı Çözümler etkinliğinde akran zorbalığı kavramı ve türleri üzerine konuşacak, akran zorbalığına karşı mücadelede yaratıcı drama yöntemini ve tekniklerini nasıl kullanabileceğimizi birlikte keşfedeceğiz. Dijidrama ekibinden Değişim Elçisi Halil Yavaş’ın yürütücülüğünde ve Dijidrama ekibinden Tahir Koyuncu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 11 Ocak Salı akşamı 20:00 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.


Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Geri bildirimlerle birbirlerinden beslenen öğretmenler, meslektaşlarının geliştirdikleri bu uygulamaları sınıflarına ve diğer eğitim ortamlarına taşır.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Halil Yavaş Hakkında

2016 yılında lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında tamamlamıştır. 2018 yılında Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitmenliği Programını tamamlayarak MEB sınavını başarıyla geçip yaratıcı drama eğitmeni olmuştur. Aynı yıl başladığı Bursa Uludağ Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde yüksek lisans eğitimini 2021 yılında tamamlamıştır. Şu anda Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan Karakuyu köyünde MEB’e bağlı bir ortaokulda okul psikolojik danışmanı olarak görev yapmaktadır.

 

tahirkoyuncu.png

Tahir Koyuncu Hakkında

Uludağ Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun oldu. Öğrencilik hayatı boyunca birçok çalışmada görev alarak kendini geliştirdi. Yaratıcı Drama onun için bu çalışmaların en özeliydi. Halihazırda Yaratıcı Drama eğitimine devam ediyor, çeşitli gönüllülük çalışmalarında yer alarak atölyeler düzenliyor.

 

 

 

Tarih
2022-01-11 20:00 - 22:00
╲╱