GERİ

Yüz Yüze Etkinlik: Sığınmacı ve Göçmen Çocukların Okullaşma Durumlarında İtalya'dan İyi Örnekler

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Aralık 25, 2021

Saat: 13:30-15:00

 

Sığınmacı ve göçmen bireyler hayatlarını başka bir ülkede yeniden kuruyor, günlük hayat pratiklerini yepyeni ve farklı bir ülke yaşantısına uyumlamaya çalışıyorlar. Bu durum sığınmacı ve göçmen çocuklar için de geçerli; çocuklar için yeni yaşantılarındaki en önemli farklılıklardan biri ise eğitim alanında gerçekleşiyor. Sığınmacı ve göçmen öğrenciler kendilerine yabancı bir dünyada, yeni eğitim pratiklerine entegre olmak için çabalıyor. 


“Sığınmacı ve Göçmen Çocukların Okullaşma Durumlarında İtalya'dan İyi Örnekler” adlı deneyim paylaşımı etkinliğinde sığınmacı ve göçmen öğrencilerin okullaşma bağlamları üzerine birlikte konuşacağız. Değişim Elçilerinden Nuray Ardıç’ın moderatörlüğünde ve Ceyda Şensin’in konuşmacılığında gerçekleşecek deneyim paylaşımında Ceyda Şensin İtalya üzerinden örneklendirerek okullaşma konusunu hem İtalyan öğretmenlerin hem de sığınmacı ve göçmen öğrencilerin bakış açılarını içeren özgün bir bakış açısıyla ele alacak, İtalya’da gözlemlediği iyi örnekleri bizlerle paylaşacak.


25 Aralık Cumartesi günü 13:30 - 15:00 saatleri arasında yüz yüze olarak Keçiören Mecidiye İlkokulu’nda gerçekleşecek deneyim paylaşımında buluşalım.


Not: Etkinlik yüz yüze olarak Ankara’da gerçekleşecektir, etkinlik herkesin katılımına açık fakat kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple katılım sağlayacağınıza eminseniz etkinliğe kaydolmanızı rica ederiz. Etkinliğe katılım için çift aşılı olmak veya 24 saat öncesinden bir negatif PCR testi gerekmektedir.

 

 

Ceyda%20%C5%9Eensin.png

Ceyda Şensin Hakkında

Doktora derecesini Sosyal Psikoloji, Gelişim Psikolojisi ve Eğitim Araştırmaları Doktora Programı 2019 yılında İtalya'da Roma Sapienza Üniversitesi'nden almıştır. İtalyan ilköğretim okullarındaki mülteci öğrencilerin okullaşma bağlamlarını, İtalyan öğretmenlerin bakış açısını hem de mülteci öğrencilerin bakış açısını içeren özgün bir bakış açısıyla, araştırmacının kültürel ve eğitim geçmişini açıklayarak incelemiştir. 2020 yılından itibaren Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nda Milli Eğitim Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

 

nurayard%C4%B1%C3%A7.png

Nuray Ardıç Hakkında

1999 yılında Pamukkale Üniversitesi Anaokulu öğretmenliğinden mezun oldu. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Ön lisans bölümünden mezun oldu. Maltepe Üniversitesi Tezli Okul öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Eğitimine devam etmekte.Yaratıcı Drama, Çocuklarla Felsefe, Uygulamalı Tiyatro Eğitimi gibi farklı alanlarda eğitimler aldı .2017 yılından bu yana Öğretmen Ağı'nda öğrenmeye, beslenmeye ve paylaşmaya devam ediyor. Halen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünde görevine devam etmektedir.

 

Tarih
2021-12-25 13:30 - 15:00
Konum
Keçiören Mecidiye İlkokulu
Şefkat Mahallesi, Ersin Sokak, 06300 Keçiören/Ankara
╲╱