GERİ

Sınıfı Soruşturan Topluluğa Dönüştürmek II: Felsefi Soru Pratikleri

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Aralık 6, 2021

Saat: 20:00-22:00

 

İmagis P4C İşbirliğiyle:

imagis-07.png


 

 

 

 

Sınıflar bilginin tek yönlü olarak öğretmenden öğrenciye aktarıldığı bir mekan olarak değil, bilginin karşılıklı sorgulayarak birlikte üretildiği bir ortam olarak algılandığında öğrenme ve öğretme süreçleri daha anlamlı hale gelir. Peki sınıfları soruşturan bir topluluğa nasıl dönüştürebiliriz?

 

Bu soruya odaklanarak gerçekleştirdiğimiz bir önceki “Sınıfı Soruşturan Topluluğa Dönüştürmek” etkinliğinde felsefi sorular üzerinde konuşmuş ve hem içerik olarak hem de biçim olarak felsefi soruların nasıl teşhis edileceklerine dair bazı ipuçları hakkında düşünmüştük.

 

“Sınıfı Soruşturan Topluluğa Dönüştürmek” etkinliğinin ikinci oturumunda yine “Felsefi Sorular” üzerine konuşacağız, ancak bu sefer yalnızca pratik olarak felsefi soruların tanınması ve kullanılması üzerine odaklanacağız. Çeşitli egzersizler ve uyaranlar aracılığıyla soru tarzlarını birbirinden ayırt etmeyi, farklı felsefi soru tarzlarını oluşturabilmeyi, hangi düşünme becerilerini geliştirmek için hangi formda sorular oluşturmak gerektiğini interaktif bir şekilde konuşacak ve birbirimizden öğreneceğiz. 
 

İmagis P4C’den Bekir Aşçı’nın konuşmacılığında ve Değişim Elçileri’nden Pınar Tıraşın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Sınıfı Soruşturan Topluluğa Dönüştürmek II: Felsefi Soru Pratikleri” için 6 Aralık Pazartesi günü 20:00 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.

 

Bu etkinlik “Sınıfı Soruşturan Topluluğa Dönüştürmek” etkinliklerinin ikinci oturumu olsa da, etkinliğe katılmak için bir önceki oturuma katılmış olmaya gerek yoktur. Katılım herkese açıktır.

 

 

bekira%C5%9F%C3%A7%C4%B1.png

Bekir Aşçı Hakkında

Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Halen Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. Felsefi çalışma alanları Eğitim Felsefesi, Çocuklar için Felsefe (P4C), Çocuk Kitaplarıyla Felsefe, Estetik, Politika Felsefesi, Ontoloji, Dil Felsefesi, Modern Felsefe, Alman İdealizmi (özellikle Hegel), Düşünce ve İmgelem ilişkisi, Düşünme Süreçleri, Oyun Teorisi, Tiyatro Felsefesi, Tragedyalar ve Felsefe olarak sıralanabilir. Nisan 2017 ve Kasım 2019 yılları arasında T.C. Munzur Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve Tarih Felsefesi, Estetik, Psikoloji Tarihi gibi dersler verdi. DasDas Akademi bünyesinde felsefe seminerleri verdi. Ulusal ve Uluslararası sempozyumlarda bildiriler sundu. Baykuş-Felsefe Dergisi’nde yayın kurulu üyesi ve editör olarak çalışmaktadır. Birarada Dernek’in Eğitim Komisyonu üyesidir. On yılı aşkın süredir Tiyatro Üreticisi olarak çalışıyor. 5-12 yaş arasındaki çocuklarla uzun süre İngilizce drama çalışmalarında bulundu. Her yaştan katılımcı ile birlikte birçok P4C soruşturması gerçekleştirdi. Pearson Assured onaylı P4C Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, bu alanda kendisini geliştirmek için, İngiltere’deki öncü kurumlardan olan Dialogue Works’ten “Thinking Moves A-Z” ve “P4C Plus” eğitimlerini aldı ve alandaki en önemli isimlerden birisi olan Roger Sutcliffe ile birlikte çalıştı. 2021 Temmuz’da Olgu Erdem ile birlikte İmagis P4C’yi kurdu ve Çocuklar için Felsefe (P4C) alanında okumaya, yazmaya, çeviriler yapmaya ve eğitimler vermeye devam ediyor.

 

p%C4%B1nart%C4%B1ra%C5%9F.png

Pınar Tıraş Hakkında

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliğinden 2008 yılında mezun oldu. Eskişehir'de Seçil Akkurt Anaokulu'nda görev yapmaktadır. P4C Kolaylaştırıcılık eğitimi aldıktan sonra eğitmen eğitimi kurslarına başlamıştır. Orff Schulwerk ve P4C yaklaşımını temel alarak çocuk, aile ve öğretmenlerle çalışıyor. Sosyal girişimlerde gönüllü çalışmalarda yer alıyor. Öğretmen Ağı'nda Değişim Elçisi ve Defne’nin annesidir.

 

 

 

Tarih
2021-12-06 20:00 - 22:00
╲╱