GERİ

Ekofobiyi Aşmak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 26, 2021

Saat: 19:30-21:00

 

Ekofobi kısaca “ekolojik olarak kötüye gidiş korkusu” olarak tanımlanır. Gittikçe gündeme gelen ekolojik kriz haberleri, bu kriz sebebiyle gerçekleşen doğal afetlerin artması, doğadan “yok olacak, tükenecek bir şey” olarak bahsedilmesi çocuklarda ekofobi duygusuna yol açabilir. Bu ekofobinin üstesinden gelmenin yolu ise çocukların doğa ile empati kurmalarını sağlamaktan geçer. Peki çocukların doğa ile empati kurarak ekofobiyi aşmalarını nasıl sağlarız?


Karşılaşmalar serisinin yenisi “Ekofobiyi Aşmak” etkinliğinde doğa eğitimlerinin dünyaca ünlü duayeni David Sobel'in kaleme aldığı "Ekofobiyi Aşmak" kitabından yola çıkarak doğa okuryazarlığı hakkında konuşacağız, sınıflarımıza taşıyabileceğimiz eğlenceli ve  öğretici oyunlar öğreneceğiz. Değişim Elçilerinden Zeliş Kurt’un moderatörlüğünde ve Zeynep Gülçin Altun’un konuşmacılığında gerçekleşecek “Ekofobiyi Aşmak” etkinliği için 26 Kasım Cuma günü 19:30 - 21:00 saatleri arasında buluşalım.


Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Karşılaşmalar, Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 


Karşılaşmalar’a Nasıl Katılabilirim?

Dijital Karşılaşmalar için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz. 

"Etkinliğe Kayıt ol" butonuna tıklayıp kaydınızı gerçekleştirdikten sonraki 15-20 dakika içinde, Dijital Karşılaşmalar için onay e-postası gelecektir. Onay e-postasında, etkinliğin zamanı geldiğinde tıklayarak etkinliğe katılabileceğiniz bir kişiye özel Zoom linki yer alıyor. 

 

 

zeynepg%C3%BCl%C3%A7inaltun.png

Zeynep Gülçin Altun Hakkında

Ziraat Mühendisliği mesleğini ve 24 yıllık Orman ArGe tecrübesini Orman okulu liderlik eğitimi de alarak beslemiştir. Ekolojiye saygılı ormanla, doğayla ve toprakla öğrencilerini buluşturmak isteyen öğretmenlere Doğada Öğrenme eğitimleri ile danışmanlık yapmaktadır. Kendisine “ağaçları konuşturan kadın” demektedir.

 

zeli%C5%9Fkurt.pngZeliş Kurt Hakkında

Bitlis, Tatvan‘dan sonra İzmir, Menemen'e bağlı Haykıran köyünde çalışmaktadır. Köy okulunda Annemle Atölye Saatim, Çocuklar Okusun Diye, Tarihim Kültürüm Mirasım ve Kadın Değişir Toplum Değişir projelerini yürütmektedir. Duvarsız Sınıflar Özgür Çocuklar projesiyle okulunda bir orman sınıfı kurmuş olup çocuklarla aktif olarak doğa eğitimleri yapmaktadır. Eğitimde Reform Girişimi'nin düzenlemiş olduğu Eğitimde İyi Örnekler platformuna Ashoka Fark Yaratan Sınıf seçilmiştir. Kadın Değişir Toplum Değişir projesiyle velileri ve köy kadınlarıyla sosyal, kültürel ve iletişim üzerine çeşitli çalışmalar yürütmektedir. 2019 yılında dünyanın en iyi öğretmenleri arasına girerek "Küresel Öğretmen Ödülü"ne layık görülmüştür. Birçok STK'da aktif olarak gönüllü çalışmalara devam etmektedir.

 

 

Tarih
2021-11-26 19:30 - 21:00
╲╱