GERİ

Çocuklar İçin Felsefe Yaklaşımı ve Sınıflarda Barışın İnşası

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 14, Kasım 11, Aralık 9, 2021

Saat: 20:00-22:00

 

Çocuklar İçin Felsefe (P4C) yaklaşımının öğrenme ortamlarında barış iklimini yaratmak için nasıl katkı sağlayabileceğini birlikte keşfedeceğimiz “Çocuklar İçin Felsefe Yaklaşımı ve Sınıflarda Barışın İnşası” atölyesine davetlisiniz! 

 

Atölyede barış ve barışa ilişkin kavramlar üzerine tartışacak, barış dilini sınıflara taşımamızı sağlayacak sınıf içi uygulamalar üzerine konuşacağız. P4C yaklaşımıyla “ben”, “öteki” ve “sınır” gibi kavramları birlikte sorgulayacak, atölye boyunca P4C yöntemini deneyimleyerek içselleştireceğiz.   

3 buluşma şeklinde tasarlanan ve Değişim Elçileri Gülnaz Bekar ve Esin Ekinci’nin yürütücülüğünde gerçekleşecek “Çocuklar İçin Felsefe Yaklaşımı ve Sınıflarda Barışın İnşası” atölyesinin ilk aşaması için 14 Ekim Perşembe günü 20:00 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.

 

Önemli Not: Etkinliğe üç buluşmaya da gelebilecek katılımcıların kayıt olmasını rica ediyoruz. Atölyenin sonraki buluşmaları ise aşağıdaki tarihlerde planlandı:

  • İkinci buluşma: 11 Kasım Perşembe 20:00 - 22:00
  • Üçüncü buluşma: 9 Aralık Perşembe 20:00 - 22:00 

 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir

 

Gülnaz Bekar Hakkında

YÖM Okulları İlkokul Koordinatörü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya ve Felsefe Bölümü mezunu. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve Yaratıcı Problem Çözme Programı Takım Yıldız üyesi. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) içerik geliştiricisi ve Yaratıcı Drama Eğitmeni, Mesleki Gelişim Uzmanı. Beraberce Derneği Barış Eğitimcisi Eğitmeni. Öğretmenler, çocuklar, gençler ve yetişkinlerle yaratıcı drama, yaratıcı okuma, yazma ve felsefe (P4C) içerikleri geliştiriyor ve yürütüyor.

 

Esin Ekinci Hakkında

YÖM Okulları Akademik Koordinatörü. Öğretmen Akademisi Vakfı'nda eğitmen. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve Yaratıcı Problem Çözme Programı Takım Yıldız üyesi. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) içerik geliştiricisi ve Yaratıcı Drama Eğitmeni, Mesleki Gelişim Uzmanı. Beraberce Derneği Barış Eğitimcisi Eğitmeni. Öğretmenler, çocuklar, gençler ve yetişkinlerle yaratıcı drama, yaratıcı okuma, yazma ve felsefe (P4C) içerikleri geliştiriyor ve yürütüyor.

 

Tarih
2021-10-14 20:00 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱