GERİ

Okul İkliminde Toplumsal Cinsiyet

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Eylül 29, 2021

Saat: 19:00-22:30

Mor Sertifika Programı İşbirliğiyle:


 

Okul ve sınıflarda daha kapsayıcı, eşitlikçi ve her öğrencinin kendini güvende hissettiği bir ortamın oluşması toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilincin ve duyarlılığın artmasıyla mümkündür. Peki, okul ortamında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda nasıl farkındalık yaratabiliriz?


Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Okul İkliminde Toplumsal Cinsiyet” etkinliğinde okul ve sınıf ortamında toplumsal cinsiyet üzerine konuşacağız, ayrımcılığı önlemek için öğretmen ve idarecilere düşen görevlerden bahsedeceğiz, bir öğrenci bize açıldığında neler yapılması gerektiği üzerine düşüneceğiz. Mor Sertifika Programı’ndan Ceyda Karadaş ve Emirhan Deniz Çelebi’nin konuşmacılığında, Değişim Elçisi Sena Sarıbaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan etkinlikte 29 Eylül Çarşamba günü 19:00 - 22:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

ceyda

Ceyda Karadaş Hakkında

Ceyda, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender)'nde Mor Sertifika Proje Koordinatörü olarak görev alıyor ve aynı zamanda bağımsız olarak toplumsal cinsiyet üzerine eğitmenlik yapıyor. Lisans derecesini Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden alan Ceyda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları yüksek lisans programından mezun oldu. Tezini "Estetik Operasyonlar Öncesi ve Sonrasında Kadınların Güzellik Algısı" üzerine tamamlayan Ceyda'nın ilgi alanları, güzellik algısı ve estetik operasyonlar ile toplumsal cinsiyet ilişkisi.

 

emirhan

Emirhan Deniz Çelebi Hakkında

Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden 2012 yılında mezun olan Emirhan Deniz Çelebi, 2012-2014 yıllarında TED Koleji'nde İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. 2014 yılında SPoD'da Eğitim Koordinatörü olarak çalışmalarına devam etti. Bu kurumda öğretmenler, şirket yöneticileri, şirket çalışanları, psikologlar ve psikiyatristler, sosyal hizmet uzmanları ve avukatlar gibi farklı meslek grupları için cinsiyet eşitliğine dayalı bir dizi eğitim düzenledi. LGBTİ+ Temel Kavramlar, Türkiye ve Avrupa'da Cinsiyetin Yasal Olarak Tanıma Süreci, İş Dünyasında LGBTİ+ ve LGBTİ+ Kapsayıcı Şirket Politikaları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Kapsayıcı Eğitim konularında bu eğitimlerin bir kısmında eğitmen olarak görev aldı. Bu dönemde Bilgi Üniversitesi SEÇBİR ile işbirliği içinde İsveç Konsolosluğu tarafından finanse edilen "LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim" adlı eğitim projesinde proje koordinatörü olarak çalıştı. BM ekseninde hak temelli savunuculuk yapan Çelebi 2016 yılında “Outright Action International” bursuyla New York’taki BM Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Çelebi, 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünde "Türkiye'de Trans Erkeklerin Açılma Süreçlerini Etkileyen Faktörlerin Sosyolojik Analizi" başlıklı tezini savundu. Ulusal ve uluslararası atölye çalışmalarına eğitmen ve konferanslara konuşmacı olarak katılan Çelebi, Eylül 2018'den bu yana Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi Eğitim Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Kapsayıcılık ve çeşitlilik, dönüştürücü öğrenme konularına ilgi duyan Çelebi, Boğaziçi Üniversitesi’nde Yetişkin Eğitimi alanında doktora öğrencisidir.

 

sena

Sena Sarıbaş Hakkında

Gaziantep Üniversitesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, yaratıcı yazarlık ve çocuk edebiyatı üzerine çalıştı. Yabancı dil olarak Türkçe öğreticisi ve ortaokul düzeyinde öğrencilere Türkçe öğretmeni olarak görev yapmakta, aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi. Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi ve konuşmayı çok sever.

 

 

 

Tarih
2021-09-29 19:00 - 22:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱