GERİ

2021 DEĞİŞİM ELÇİLERİ YAZ BULUŞMASI PANEL: FARKLI ODAKLARDA ÖĞRETMENLİĞİN MESLEK İTİBARI

Temmuz 3, 2021

Saat: 17:00-18:00

 

Uzaktan eğitim sürecinde evlere kapanan milyonlarca veli ilk kez öğretmenlik yapmak zorunda kaldı. Çocukları öğretmenlerini bu kez evde ve bambaşka koşullarda tanıdı. Son yıllarda öğretmenliğin eski saygınlığı ve statüsünü kaybettiği sıklıkla kamuoyunun gündemini meşgul ediyordu. Pandemi dönemi öğretmenlik mesleğinin toplum tarafından nasıl algılandığının değişmesine vesile oldu. Mesleğin bilgi aktarmaktan çok daha fazlası olduğuna ilişkin farkındalık küresel ölçekte arttı. 

Öyle ki, arama motoru Google’ın verilerine göre, 2020 yılında internette en çok sorulardan bir tanesi “Nasıl Öğretmen Olunur?” idi. Öğretmen Ağı olarak bizler de,  5.sini düzenlediğimiz Değişim Elçileri Yaz Buluşma’sında bu senei dünyanın dört bir yanında öğretmenlik mesleği merak edilir, “Nasıl öğretmen olunur?” diye sorulurken, işin öznelerine, öğretmenlere kulak veriyor, mesleğine ilişkin kalıp yargıları sorguluyor, öğretmenlerin kendi hikâyeleri ve ürettiklerini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, öğretmenliğin meslek itibarını tartışmak için, herkesi “Farklı Odaklarda Öğretmenliğin Meslek İtibarı” başlıklı panelimize davet ediyoruz. 

Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Levent Öcal moderasyonunda, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Nuray Ardıç ve Semra İnan ile, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’ndan Erdal Yıldırım’ın konuşmacılığında gerçekleşecek panel, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 17:00 - 18:00 arasında, Attendify alt yapısını kullandığımız Yaz Buluşması Alanı’nda canlı olarak yayınlanacak. Yaz Buluşması’na buradan kayıt olabilirsiniz.

 

Levent Öcal Hakkında

Ankara'da dünyaya gelen Öcal, ortaokul ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Lisesi’nde tamamladı. Bilkent Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra İtalya'da Bocconi Üniversitesi'nde "Public Management" alanında yüksek lisans yaptı. Mesleki kariyerine yönetim danışmanlığı alanında başlayan Öcal; IBM ve Hay Group gibi çok uluslu şirketlerde çalıştı. 2016 yılında kurucu ortağı olduğu bir paylaşımlı ofis markası ile girişimcilik hayatına adım atan Öcal, Aralık 2019'dan bu yana Öğretmen Ağı Strateji ve İşbirlikleri Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

 

Nuray Ardıç Hakkında

Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında okul öncesi öğretmeni olarak görev yaptı. 2017 yılında Yaratıcı Problem Çözme Programı ile Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Ağ’da Değişim Elçisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

Semra İnan Hakkında

Semra İnan, 12. İÖK’te Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. 16. İÖK’te Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak bulundu. Son dönemde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık eğitimleri aldı. Ayrıca Düşünme Becerileri metodolojisi ile öğrenme üzerine çalışmaları devam etmektedir.Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor. İnan, şu an Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapıyor. Öğretmen Ağı’nda olmaktan ve çalışmalar yürütmekten büyük mutluluk duyuyor.

 

Erdal Yıldırım Hakkında

Erdal Yıldırım, 1966 yılında Rize’de doğdu. 1981 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında Indiana Üniversitesi'nden (IU) 'Hayırseverlik Çalışmaları' alanında yüksek lisans diploması aldı.

1991-97 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Genel Sekreterliği yaptı. 1997 yılında atandığı Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürlüğü görevine 23 yılı aşkın bir süre aralıksız devam etti. Bu süre zarfında Vakfa bağlı tüm kurumların (Koç Üniversitesi, Koç Okulu, Amerikan Hastanesi, Sadberk Hanım Müzesi, Arter) yönetim ve / veya icra kurullarında görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, TEGV, TEMA, TÜSEV gibi ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi veya mütevelli heyet üyesi olarak sorumluluk üstlendi.

2014 yılında IU Rektörü Prof. Michael McRobbie tarafından sivil toplum alanındaki ulusal ve uluslararası çalışmaları nedeniyle Thomas Hart Benton madalyası ile ödüllendirildi. European Foundation Center'da (EFC) Governing Council üyeliği yaptı. Halen, Cenevre'de kurulu ERFIP (Empower Families for Innovative Philanthropy) isimli vakıfta yönetim kurulu üyeliğine devam ediyor.

'Bana Yönetim Kurulunu Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim' kitabı 2012 yılında, 'Az mı Gittik, Uz mu Gittik: Yeni Vakıfların 50 Yıllık Hikayesi' kitabı ise 2017 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. 2016 yılında 'Ateşin Üstünden Atladım' isimli özel bir kitaba da imza atan Yıldırım, 2020 yılı sonunda yayımlanacak dördüncü kitabı 'Sayın Başkan, Değersiz Üyeler'in üzerinde çalışıyor.

Tarih
2021-07-03 17:00 - 18:00
╲╱