GERİ

ÇEVRİMİÇİ SORUNLARI DRAMAYLA FARK ET

Mayıs 27, 2021

 

Teknolojinin hayatımızdaki yerinin çoğalması önceden karşılaşmadığımız sorunları da beraberinde getiriyor. Teknoloji kullanımı konusunda öğrenci ve veli arasındaki bakış açısı farklılıkları ise giderek daha görünür hale geliyor. “Çevrimiçi Sorunları Dramayla Fark Et” atölyesinde hem çocukların teknolojiyle kurdukları bağı ebeveynleri nasıl algılıyor ve yorumluyor soruları üzerine tartıştık, hem de yaratıcı drama yöntemiyle teknoloji konusunda bakış açısı farklılıklarını gözlemlemek ve çocuklarla empati kurmak mümkün müdür sorusuna cevap aradık.  

Atölyede teknolojinin öğrenciler üzerinde yarattığı etkiyi görmeyi, teknolojiyi kullanma sebeplerini irdelemeyi, öğrencilerin bu süreçte kendilerini ve çevreyi nasıl algıladıklarını ebeveynleri açısından görünür kılmayı, çevrimiçi sorunlarla baş etmede ailenin rolünün önemini kavramayı, çevrimiçi ortamlara alternatif etkinlikler bulma konusundaki çözümleri konuşmayı ve en önemlisi de teknoloji kullanımı konusunda velilerde farkındalık yaratmayı amaçladık. Değişim Elçileri Gökhan Karaosmanoğlu ve Ceren Karabıyık yürütücülüğünde gerçekleşen “Çevrimiçi Sorunları Dramayla Fark Et” atölyesi 27 Mayıs Perşembe günü 20:00-21:15 saatleri arasında gerçekleşti.

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Geri bildirimlerle birbirlerinden beslenen öğretmenler, meslektaşlarının geliştirdikleri bu uygulamaları sınıflarına ve diğer eğitim ortamlarına taşır.

 

Gökhan Karaosmanoğlu Hakkında

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Anabilim Dalı Yaratıcı Drama Programında 2015 yılında yüksek lisansını, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde doktorasını tamamladı. Şu an Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümünde Dr. Öğr. Gör. olarak görev yapmaktadır.

 

 

Ceren Karabıyık Hakkında

2015 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü PDR Anabilim Dalından mezun olmuştur. Farklı kademelerde psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Şu an Kocaeli'de bir ortaokulda görev yapmaktadır. Öğretmen Ağı ile 2019 yılında tanışmıştır.

Tarih
2021-05-27 20:00 - 21:00
╲╱