GERİ

KENDİNİ VE ÇOCUKLARI TANIMA SANATI: ENNEAGRAM

Mayıs 21, 2021

 

Bireyin düşünce, duygu ve davranışlarının tümü kişiliğini oluşturur. Enneagram modeli ise bir insanın doğuştan gelen kişilik özellikleri konusunda temel kategorilerden oluşur. Bireye doğuştan gelen mizaç tipini tanıtır ve onu nasıl yöneteceği hakkında fikir verir. Enneagram modelini çocuklara ve öğrencilere uyguladığımızda ise onların yatkınlıklarını, güçlü ve zayıf yönlerini erkenden tanıyabilir, onlara kendilerini ve potansiyellerini keşfetme konusunda yardımcı olabiliriz.

“Kendini ve Çocukları Tanıma Sanatı: Enneagram” etkinliğinde enneagram modeli ve 9 mizaç tipiyle tanıştık, çocukların mizaç tiplerini nasıl keşfedeceğimizi konuştuk. Enneagram yöntemi ile çocukları ve belki de kendimizi daha fazla tanıdık. Etkinlik, 21 Mayıs Cuma saat 20:00-22:00 saatleri arasında, İsmail Acarkan’ın konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Cansu Oluk’un moderatörlüğünde gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

İsmail Acarkan Hakkında

1967’de Mardin’de doğdu. 1972’den beri İstanbul’da yaşamakta. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Ayrıca 1989’da Boğaziçi Üniversitesi’nde, 1992’de Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde, 1993’te İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde bir süre okudu. 1992’den beri Enneagram-9 Tip Kişilik Modeli üzerine çalışıyor. Bu konuda yayınlanmış 5 kitabı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ruhsal farkındalık, manevi gelişim, aşk ve dua üzerine yazı ve kitapları bulunmaktadır.

 

Cansu Oluk Hakkında

1998 İzmir doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden 2020 yılında mezun oldu. 2 yıldır Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda gönüllülük yapmaktadır. Şu an TEGV çocuklarına online etkinlikler vermektedir. Gönüllülük sürecinde çocuklara toplumsal cinsiyet, drama, yaratıcı okuma, ayrımcılık konularında etkinlikler verdi. Öğretmen Ağı İzmir Değişim Elçilerinden biridir.

Tarih
2021-05-21 20:00 - 22:00
╲╱