GERİ

OKULA DAİR Mİ?

Şubat 10, 2021

Saat: 21:00-22:00

 

Pandemiyle değişen koşullar, bizleri okulun tüm eğitim sistemindeki rolünü yeniden düşünmeye itiyor. Yüzyıllardır var olan eğitim kurumlarındaki gelişmeler çeşitli öğrenimlere işaret ederken, gelecek tahayyülümüzdeki okulun tanımı akıllarımızı kurcalıyor. 

10 Şubat Çarşamba günü Öğretmen Ağı YouTube hesabından 21:00’da yayınlanan, Karşılaşmalar serisinin yenisi “Okula Dair mi?”, The University of Wisconsin Madison Doktora Öğrencisi ve Öğretmen Ağı Danışmanı Batuhan Aydagül ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Derin Atay’ı konuşmacı olarak ağırladı. Yayının modersyonunu, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve eğitimci Şahin Çevik üstlendi. 

Bu etkinlikte pandemi koşullarının ötesine geçerek okulların tarihine bakarak, bu tarihten neler öğrenebileceğimizi tartıştık. Yalnızca okulun geleceğini değil; geleceğin okullarını düşünerek, okulun tanımını birlikte tartıştık. Yayın boyunca izleyiciler, Youtube’da bulunan chat alanından konuşmacılara sorular yöneltti. Ayrıca, konuşmacıların, moderatörün ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’in farklı disiplin ve alanlardan konu ile ilgili derlediği kaynaklar da chat alanında paylaşıldı.

“Okula Dair mi?” yayınını izlemek için Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.

 

Derin Atay Hakkında:

Prof. Dr. Derin Atay lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Dil Eğitimi bölümünde tamamlamıştır. 1987- 2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve İngiliz Dil Eğitimi Anabilim dalında görev yapmıstır. Bu zaman zarfında, lisans ve yüksek lisans dersleri vermenin yanısıra, yüksekokul müdür yardımcılığı, İngiliz dili eğitimi ana bilim dalı başkanlığı gibi idari görevler üslenmiştir.

2015 yılından beri Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nde profesör olarak çalışmakta olan Derin Atay, İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programı’nı yürütmekte ve Ağustos 2019 itibari ile Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları arasında; öğretmen araştırması, dil eğitiminde kültür, hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitimi, ve 21. yüzyılda eğitimde beceriler, özellikle dil eğitiminde eleştirel düşünme konuları yer almaktadır. Dizine konulmuş dergilerde makaleleri, kitap bölümleri ve öğretmen eğitimine ilişkin projeleri bulunan Profesör Atay sayısız öğretmen mesleki gelişim semineri vermiştir.

 

Batuhan Aydagül Hakkında:

Batuhan, Darülmuallimin mezunu olarak Muğla’da yeni Cumhuriyet’in köy okullarını kuran büyük dedesinden bu yana dört kuşaktır eğitimin içinde olan bir ailenin içinde büyüdü. Marmara Üniversitesinde İşletme alanında lisans derecesini ve Stanford Üniversitesinde Uluslararası Eğitim Politikası ve Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Eğitim alanında 20 yıla yakın çalışmış bir politika analisti ve eğitim uzmanıdır. 2007’de Liberya Eğitim Bakanlığı daveti üzerine, Dünya Bankası ve UNICEF gibi kalkınma ortaklarıyla geliştirilen Liberya İlköğretimi Yapılandırma Programının koordinatörlüğünü üstlenmiş ve çalışmaları sonucunda Liberya Eğitim Bakanlığı’ndan Üstün Hizmet Ödülü almıştır. Son olarak, 2016 yılında OECD Yolsuzlukla Mücadele Ağı’nın gerçekleştirdiği Azerbaycan Yolsuzlukla Mücadele 4. Gözden Geçirme çalışmasına katılmış ve eğitimde yolsuzluğun önlenmesi ve yargılanması bölümünü hazırlamıştır.

Türkiye’de kamu eğitimine yaptığı katkılardan dolayı 2012 yılında ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Chicago Council of Global Affairs tarafından Patricia Blunt Koldyke Sosyal Girişimcilik Ödülü’ne layık görülmüştür. Batuhan, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Danışma Kurulu Üyesidir. Öncesinde ise, Öğretmen Akademisi Vakfı’nda (ÖRAV), Darüşşafaka Cemiyeti’nde ve merkezi Hırvatistan’da bulunan ve bölgesel bir ağ olan Network of Education Policy Centers’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.

2003 - 2019 yılları arasında Eğitim Reformu Girişimi'nde görev yapan Aydagül, ERG direktörlüğünü Işık Tüzün'e devrederek 2019 yılında Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına başladı.

 

Şahin Çevik Hakkında:

#seyyahogretmen Şahin Çevik, SEV İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 30’u aşkın ülkede eğitim araştırmaları yapmış olan Çevik, doğa ve öğrenme kavramları üzerine yaptığı çalışmalar ve uygulamalar ile de biliniyor. Orman Pedagojisi kavramını yaygınlaştırmaya çalışan #seyyahogretmen, ürettiği öğrenme tasarımları ile okul dışı uygulamalarına devam ediyor.

Tarih
2021-02-10 21:00 - 22:00
╲╱