GERİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİM VAR(DI)

Şubat 19-26, 2021

Saat: 19:30-21:30

Tüm öğrencilerin “var” olabildiği ve varlıklarının kabul edildiği kapsayıcı okul iklimi için çeşitliliği fark etmek, bir o kadar da tüm farklılıkların eşitliğini içselleştirmek önemli. Peki farklılıkların eşitliğini sınıf ve okul ortamında nasıl mümkün kılarız? 

“Özel Gereksinimli Öğrencim Var(dı)!” kapsamında özel gereksinimli öğrencilerle çalışırken karşılaştığımız sorun alanlarını ve çözüm yollarını birlikte düşündüğümüz etkinlik, SEÇBİR ve Öğretmen Ağı işbirliğinde, 19-26 Şubat 2021 tarihlerinde (Cuma günleri), 19:30 - 21:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti. Moderasyonu, Değişim Elçileri İsmail Örnek ve Mehmet Cemal Yıldız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Birimi’nden (SEÇBİR) Melike Ergün ve Öğretmen Ağı Ağ Koordinasyon ve Topluluk Yönetimi Sorumlusu Günalp Turan üstlendi. 

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. 

 

 

İsmail Örnek Hakkında

1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu.

2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

Melike Ergün Hakkında

Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise aynı üniversitenin Kültürel İncelemeler Programı’nda tamamladı. 2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (SEÇBİR) katılan Ergün, engellilik çalışmaları, toplumsal cinsiyet, kapsayıcı eğitim ve ders kitapları konularında yürütülen projelerde ve araştırmalarda görev alıyor.

 

Mehmet Cemal Yıldız Hakkında

Adana’da doğdu, İzmir’de büyüdü. Lisans ve yüksek lisansını Mersin Üniversitesi PDR bölümünde tamamladı. Çukurova Üniversitesi PDR alanında doktora programına devam ediyor. Doktora derslerinde özel gereksinimli çocukların annelerinin psikolojik iyi oluşları üzerine ve özel gereksinimli çocukların kardeşlerine yönelik grupla psikolojik destek programı yazıyor ve uygulamalara başlamayı planlıyor. Türk PDR Derneği Mersin şubesi başkan yardımcısı. MEB’e bağlı bir ortaokulda okul psikolojik danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor. Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Günalp Turan Hakkında

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü mezunu olan Turan, üniversite yılları boyunca edebiyat, psikoloji ve dilbilimi alanlarına ilgi duydu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu. Öğretmen Ağı içerisinde; Düşünme Becerileri Programı’nın, çeşitli buluşmaların ve projelerin koordinasyonunda görev aldı. Eleştirel Düşünme, kültürlerarası öğrenme, moderasyon ve kolaylaştırıcılık üzerine çeşitli içeriklerde eğitici olarak yer aldı. Halen, Öğretmen Ağı’nda Ağ Koordinasyon ve Topluluk Yönetimi Sorumlusu olarak çalışmakta olan Turan, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kültürel İncelemeler alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

 

Tarih
2021-02-19 19:30 - 21:30
╲╱