Öğretmen Ağı Değişim Elçisi öğretmenlerinden oluşan Yaratıcı Özgüven Festivali muhabirleri olarak Festival deneyiminin iyi olması ve bu çok da kolay olmayan dönemde ihtiyaç duyduğun ilhamı alman için sana bu kılavuzu hazırladık. Kılavuz, Festival’i beklerken, Festival günü ve Festival sonrası neler yapabileceğini anlatıyor. Umarız, “İyi ki bu Festival’e katılmışım.” dersin.

Festival’i Beklerken

Festival’i bekleyebilirsin, ama yaratıcılık beklemez. Biletini aldıysan, Festival Alanı’na gidip yaratıcılığını artıracak etkinliklere katılabilirsin. Sana ilham vereceğini umduğumuz yazı, çizim, şarkı ve oyun gibi kaynakların yer aldığı İlham Arşivi’ni karıştırmaya başlayabilirsin. Festival Alanı'nda mutlaka fark edersin ama biz sana kestirme yolu da söyleyelim; kalıp kıran sözlerini burada paylaşabilirsin.

Beslenmeye Başla

Hayır düşündüğün gibi beslenme değil. 😊 Kendini, zihnini, yaratıcılığını beslemeye başla. 

  • Dinleyerek Beslen🎧: Öğretmen Ağı’nın iki farklı podcast serisi var; Öğretmenin Sesi, öğretmenlerin “Keşke bu yaptıklarımı meslektaşlarım da bilse.” dediği ilham veren hikayelerini, mesleki deneyim ve birikimlerini paylaştıkları bir podcast serisi. 13 bölümlük Öğretmenin Sesi serisinde, “Yaratıcı Özgüven Nedir?” başlıklı bölüm özellikle dikkatini çeker diye düşünüyoruz. 
  • Dans Ederek Beslen💃: Festival’in Spotify hesabı, ‘hata’ları ‘hatta’ya çeviren ve insanı durduğu yerde dans ettiren listelerle dolu. 
  • Okuyarak Beslen📚: Öğretmen Ağı’nın Medium hesabı, yaratıcılıklarıyla herkese ilham veren öğretmenlerin hikayelerini ağırlıyor. 
  • İzleyerek Beslen📺: Öğretmen Ağı’nın Youtube kanalı, Festival için Değişim Elçisi öğretmenleri tarafından özel olarak hazırlanan oyunlara ev sahipliği yapıyor. 
  • Yaratıcı Etkinliklerle Beslen🎲: Festival ekibinde yer alan Değişim Elçisi öğretmenler ile Festival Partnerleri, bekleme sürecine keyif katmak için bir dolu etkinlik hazırladı. Etkinliklerin düzenleneceği günleri sosyal medyada duyuracak, e-maillerle haber vereceğiz. Vaktin olursa mutlaka gel, hem ayağın alışmış olur. 😊

Yaratıcı Özgüven Paylaştıkça Artar

Biletini alır almaz e-posta kutuna yeni bir mail düşecek. Biletini, #Yaratıcılığınaİnan hashtagini kullanarak ve Öğretmen Ağı hesabını etiketleyerek sosyal medya hesaplarında paylaşabilirsin. Ayrıca;

Kare Festival Afişlerini Instagram’da gönderi ve story olarak, 
Dikdörtgen Festival Afişlerini Twitter’da gönderi olarak
Yatay Festival Afişlerini Facebook’ta kapak fotoğrafı olarak paylaşabilirsin.

Eminiz çevrende yaratıcılığını artırmaya hazır başkaları vardır😊 

Sosyal Medyada Öğretmen Ağı’nı Takip Et

Instagram, Linkedin, Twitter, Facebook, Youtube, Spotify, Medium… Öğretmen Ağı sosyal medyanın (neredeyse) her köşesinde. Her mecrada “Öğretmen Ağı” diye aratarak Ağ’ı ve dolayısıyla Festival ile ilgili tüm güncellemeleri takip edebilirsin. 


Festival Günü

Büyük gün geldi çattı! Tarihler 3 Nisan’ı, saat 13.00’ü gösteriyor. Vakit, yaratıcı özgüveni artırma vakti. 

3 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’ü gösterdiğinde, “Yaratıcılığa Merhaba” Açılış Sahnesi kapılarını açılacak. Yaratıcılığın dünyasına ilk adımı burada atacaksın.

Ardından 14.00'te, öğretmenlikle 1 disiplini bir araya getiren Kalıp Kıran Sahne’ye doğru yol alacaksın. 1 Öğretmen 1 Yönetmen, 1 Öğretmen 1 Yazar ya da 1 Öğretmen 1 Araştırmacı. İstediğin oturuma girebilirsin. Merak etme, ya da dur dur, merak etmeyi asla bırakma 😀 Baştan alalım; ama korkma, oturumlara önceden kayıt olmana gerek yok. Oturumların ayrı linkleri de yok. Hepsine, Festival Alanı’nda aynı yerden ulaşabileceksin. 

Kafandaki kalıpları kırıp, ezberleri bozduysan, sıra İlham Arşivi’ni keşfetmekte. Dilediğin zaman sana ilham vereceğini düşündüğümüz yazıların, çizimlerin, şarkıların, oyunların yer aldığı kocaman bir arşiv oluşturduk. “Yaratıcı özgüvenimi artırmak için ilhama ihtiyacım var.” dediğin her an, festivalden sonra bile, bu arşivi keşfedebilirsin. Aynı zamanda Festival Alanı’nda bizlerin, nam-ı diğer YÖF Muhabirlerinin izini sürerek, festival katılımcılarıyla tanışıp sohbet edebilirsin. 15.00 - 16.00 arasındaki bir saatlik Keşif Vakti’ni dilediğin gibi değerlendirebilirsin.

Festivali yarıladık bile, sıra Renkli Hatalar Sahnesi'nde. 16.00'da açılacak bu sahnede, “Hata”larını “hatta”lara çevirenlerin hikayelerini dinleyeceksin. Hata yapmaktan korkarak hayatın geçmeyeceğini, bilakis hayatı var edenin hata olduğunu örneklerle göreceksin.

Hataları hattaya çevirmeyi kutlamadan seni bırakacağımızı düşünmedin herhalde? 17.00 - 17.30 arasındaki Kapanış Sahnesi'nde, yurdun dört bir yanından topladığımız hatalara hak ettikleri değeri, Hata Ödülleri’ni vererek, festivali tüm coşkumuzla kapatacağız. 

Festival Sonrası

Festival bitti ama bu bir veda değil. Tüm yaptıklarımızı derleyen bir video ve bülten ile yine e-posta kutunu ziyaret edeceğiz. Festivali tekrar yaşatamayız belki ama damağımızda kalan o tadı hatırlatacağız umarız. 

O ziyarette, bundan sonra iletişimi sürdürmek isteyip istemeyeceğini soracağız. İstersen, Öğretmen Ağı’na dahil olabileceğini söyleyeceğiz. Ben o ziyareti bekleyemem dersen, hemen şimdi buradan Ağ’a dahil olabilirsin. Ağ’a dahil olunca, Ağ etkinliklerine başvurabilir, öğretmenlerin geliştirdiği yaratıcı çözümleri tariflerini indirebilir, eğitimin farklı konularına değinen e-bültenleri okuyabilirsin.

Öğretmen Ağı ile daha yakından tanışmak istersen, düzenli aralıklarla gerçekleşen Tanışma Toplantısı'na katılmak için bilgilerini buradaki forma bırakabilirsin. 

Gelecekte YÖF’ü daha iyi tasarlayabilmemiz için görüşlerin çok değerli. Festival sonrasında göndereceğimiz değerlendirme formunu doldurursan çok seviniriz. www.yaraticiozguvenfestivali.org adresi hep açık kalmaya devam edecek. 

3 Nisan'da görüşmek üzere! O güne dek, #Yaratıcılığınaİnan’mayı sakın bırakma.