Uzaktan eğitim başladı. Öğretmenler seminer döneminin başından bu yana okullarda, birkaç hafta içinde, çocukların da tekrar okula dönmesi planlanıyor. 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi hepimiz için yeni, yaklaşık 6 ay sonra döndüğümüz okullarda ilk kez hibrit eğitim modeli uygulanacak, sınıflarda fiziksel mesafeye uyulacak, ders sırasında maske takılacak. Peki pandemide öğretmenler ve öğrenciler nasıl okula uyum sağlayacak? 

Bu soru, Öğretmen Ağı’ndaki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) yapan Değişim Elçilerinin de aklını meşgul ediyordu. “Çevrimiçi PDR Çalışma Grubu”nu kuran 16 Değişim Elçisi, Mayıs ayında öğretmenlerin motivasyonunu ve yeni döneme dair düşüncelerini merak ederek bir anket hazırladı. Anketin sonuçlarından yola çıkarak da, öğretmenlerin, hem meslektaşlarıyla birlikte yapabileceği atölyeler ile öğrencilerine yönelik uygulayabileceği etkinliklerin yer aldığı bir kitapçık hazırladı. “Yeni Dönemde Okula Uyum Kitapçığı: Öğretmenlere ve Öğrencilere Yönelik Yaratıcı Çözümler” başlıklı kitapçığa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Okullar Açılırken, Öğretmen Ağı’nda Neler Oluyor? 

2020-2021 eğitim-öğretim dönemine başlarken rotamızı, her zaman olduğu gibi, yine öğretmenlerle birlikte çiziyoruz. Yeni dönemde öğretmenlerin ihtiyaçlarının neler olduğunu anlamak üzere, bir anket başlattık. Branş ya da kademe fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılabileceği ankete buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

COVID-19 salgınıyla birlikte değişen eğitim, önümüzdeki dönemde de hepimiz için belirsizlikler barındırıyor. Değişim Elçisi öğretmenlerin başlattıkları girişimler, öğretmenlerin deneyimlerini paylaşarak bu belirsizlikleri birlikte aşmalarına imkan veriyor. Bunun ilk örneği, yeni eğitim-öğretim döneminde ilk kez 1. sınıfların dersine girecek öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu “1. Sınıflar” çalışma grubu. Uzaktan eğitimle başlayacak okuma-yazma eğitimi için birbirleriyle yöntem ve deneyimlerini paylaşan öğretmenler, Ağustos ayından bu yana düzenli olarak bir araya geliyor. Bir başka grup olan “Oyun Grubu” ise, farklı kademelerde uygulanabilecek oyunla eğitimi harmanlayan çalışmalar üretiyor. 

Mutlaka Göz Atın

Adana ve Mersin’deki Değişim Elçilerinin inisiyatifiyle Temmuz ayında Mersin’de düzenlenen “Burası Tamamen Bizim Kampı: Bir Eğitim Mekanı Olarak Doğa” Yaz Kampı, matematik, edebiyat, yaratıcı düşünme gibi farklı konular doğa bağlamında ele alındı. Yeni dönem öncesi bir eğitim mekanı olarak doğayı keşfe çıkan öğretmenlerin 3 günlük kamp serüvenini buradan izleyebilir; kamp günlüğünü buradan okuyabilirsiniz. 

Öğretmen Ağı’nın podcast serisi Öğretmenin Sesi, 4 Eylül’de ikinci sezonuna başlıyor. Değişim Elçilerinden Gökhan Atik’in konuk olacağı ilk bölümde, eğitimin yeni halinde okuma-yazma eğitimi konuşulacak. Podcastlerimizi buradan takip edebilirsiniz. Merak edenlere, ilk sezon bölümlerini dinlemelerini öneririz. 

Eğitim-öğretim birlikte, Öğretmen Ağı çalışmaları da Eylül ayında yeniden başlayacak. Tüm etkinlikleri, web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Yeni dönemde hepimiz için sağlıklı ve başarılı olmasını diliyoruz. Zor günlerin üstesinden, birlikte gelebileceğimizi biliyoruz, birlikteliğimizden güç almaya devam etmek dileğiyle,

Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü

Buket Sönmez.