GERİ

YARATICI DÜŞÜNME ATÖLYESİ

Aralık 24, 2018

Saat: 18:00-20:00

Ne sık rastlarız değil mi, “bu öğrendiklerimiz gerçek hayatta ne işe yarayacak?” diye soran öğrencilere? Esasında eğitim ne sınıflardan ibaret, ne de sınıflar hayatı teğet geçen birer derslik yalnızca. Öğretmenler de öğrencilerinin farklı düşünmelerine imkan verdikçe, eğitimin yaşamın ta kendisini olduğu daha kolay kavranır hale gelir.

Tüm okullarda kolaylıkla uygulanabilecek, öğrencilerin farklı ve yaratıcı düşünmelerine olanak sağlayacak etkinliklerin yaygınlaşmasını amaçlayan “Yaratıcı Düşünme Atölyesi”, 24 Aralık’ta yapıldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Türkay Tol’un yürütücü ve yine Değişim Elçilerinden Mustafa Dursun’un moderatör olduğu atölye, öğrencilerin birlikte üretmesini ve grup içinde sorumluluk alma becerilerinin gelişmesi hedeflendi. Saat 18.00’de başlayıp 20.00’de sona eren olan Atölye, Adana Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

 

Türkay Tol Hakkında

1977’de Mersin’de dünyaya gelen Türkay Tol, Mersin İçel Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Matematik Öğremenliği Bölümü’nden mezun oldu. İlk öğretmenlik tecrübesini, üniversitede okurken Eğitim Gönüllüleri Vakfı İstanbul ve Mersin Şubelerinde sayısal beceri ve satranç eğitimi vererek yaşadı. 2000 yılından itibaren matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

2005 yılında “Oyun ve Matematik”, 2007 yılında “Davinci ve Cezeri Bilimde Medeniyetler Buluşması”, 2009 yılında “Öğretmen Merkezli Eğitime Karşı Akran Öğretmenler”, 2010 yılında ise “9. Sınıf Öğrencileri için Oryantasyon” projelerini yürüttü. Projeleri aracılığıyla, ulusal ve yerel düzeyde çeşitli konferans ve çalıştaylarda sunumlar, atölyeler gerçekleştirdi. 2005 yılında yapmış olduğu “Oyun ve Matematik” çalışması 2018 yılında Eğitim Reformu Girişimi tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda paylaşılmıştır. Yaratıcı drama eğitimi almış olan Tol için canlandırma, dramatizasyon ve oyun eğitimin olmazsa olmazları arasındadır. Halen Adana Seyhan Gülbahçesi Kız Anadolu Lisesi’nde çalışmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Öğretmenlerimizle 2023 Projesi”nde eğitici olarak görev almaktadır.

2018 yazında Öğretmen Ağı ile tanışan ve öğretmenlik anlayışını “yeni şeyler öğrenmekten ve bunları paylaşmaktan keyif alıyorum” diye özetleyen Tol, Adana’da Öğretmen Ağı’nın bir parçası olarak öğrenmeye ve paylaşmaya devam etmektedir.

 

Mustafa Dursun Hakkında

1989 yılında Mardin'de doğan Dursun, Tarsus Lisesi’ni bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’ni tamamladı. Adana'da görev yapan Dursun, mevsimlik gezici işçi aile çocukları ve mülteci öğrencilerle çalıştı. Mevsimlik işçi aile çocukların eğitimi üzerine Adana'da bulunan derneklerin çeşitli çalışmalarına dahil oldu. Modern Türk Şiiri üzerine deneme, eleştiri ve söyleşileri Hürriyet Gösteri, Akatalpa, Cazkedisi, SarmalÇevirim, ÇiniKitap, Kasabadan Esinti gibi ulusal ve yerel yayınlarda çıktı.

Tarih
2018-12-24 18:00 - 20:00
Konum
Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
Kayalıbağ Mahallesi
26028. Sk. No:5
Seyhan/Adana, 01010
╲╱