GERİ

Kitap Sevme Günü

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 28, 2024

Saat: 20:00-22:00

 

28 Mayıs Salı  günü  20.00-22:00  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  Kitap Sevme Günü” etkinliğine davetlisiniz!

 

“Kitap Sevme Günü” deyince aklınıza neler geliyor? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız Salı günü etkinlikte buluşalım! 

 

“Kitap Sevme Günü” mimarları Yıldıray Lise, A. Şebnem Soysal Acar, Aktan Acar, Melis Akdoğan Gündoğdu ve Elif Mira rehberliğinde, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Aslı Gökgöz’ün moderatörlüğünde öğretmeyi/öğrenmeyi konuşacağız. 

 

Değişim Elçisi öğretmenlerin öğretmenlik serüvenlerinde onlara eşlik eden resimli kitaplarla katılacağı etkinlikte, öğretmenin iyi olma hâline eşlik eden kitapları tanıyacağız. Kitap paylaşacak olan Değişim Elçileri 2 dakika süreyle, son zamanlarda öğretmenlik deneyimlerine eşlik eden ve en sevdikleri resimli kitabı anlatacak. O kitabı neden seçtiklerini, o kitapla ilgili anılarını, en sevdikleri sayfayı ve cümleyi paylaşacak.

 

Bu paylaşımları duymak, kendi öğretmenlik hikayesine daha yakından bakmak, resimli kitapların iyileştirici, dönüştürücü, keşfettirici etkisine kulak vermek isteyen herkeste 28 Mayıs’ta buluşalım. 

 

Etkinlik, ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz. 

 

asl%C4%B1g%C3%B6kg%C3%B6z.png

Aslı Gökgöz

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Aslı Gökgöz, 1982 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Eğitim sektöründe 10 yılı aşkın bir süre eğitimci olarak çalıştı. Bisiklete binmeyi, kamp yapmayı, doğayı kucaklamayı, doğadan topladığı nesneleri boyamayı çok seviyor. Ege Mai'nin annesi. Ege Mai sayesinde kapısını araladığı çocuk kitaplarının dünyasını da çok seviyor. Çocuk edebiyatı konusunda çalışmalar yürütüyor. Kültür için Alan (2021) tarafından desteklenen “Ortak Hikâye” projesinin yürütücüsüdür.

 

%C5%9Febnemsoysalacar.png

Prof. Dr. A. Şebnem Soysal Acar

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünde lisans, 1999 yılında Klinik Psikoloji yüksek lisans, 2007 yılında Deneysel Psikoloji alanında doktora çalışmasını tamamladı. 2012 yılında doçent, 2018 yılında profesör oldu. 1998 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda psikolog öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bağlanma teorisi ve bağlanma teorisi temelli erken dönem anne-bebek etkileşimi, riskli bebek izleminde erken müdahale, epilepside bilişsel süreçler, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve çocuk hastalıklarında nöropsikolojik değerlendirme başlıca çalışma konularıdır.  Bilimsel makale ve kitaplarına ek olarak edebiyat dergilerinde yayınlanmış öyküleri bulunmaktadır. Son yıllarda iklim kriziyle mücadeleye yönelik olarak mimarlık öğrencileri ve ilköğretim öğrencilerinin birlikte çalıştığı atölyeler düzenliyor. Düşeylem Stüdyosu’nun kurucu ortağı.

 

aktanacar.png

Doç. Dr. Aktan Acar

Lisans ve yüksek lisans eğitimini ODTÜ Mimarlık Bölümünde tamamladı. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (ETH-Z) mimarlık eğitiminde yaratıcılık ve tasarım konusunda ikinci yüksek lisans çalışmasını yaptı. Gazi Üniversitesi’nde başladığı mimarlık doktorasını Çankaya Üniversitesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Psikolojisi programında oyun, öz düzenleme, gelişim ve öğrenme odaklı ikinci doktora çalışmasına devam ediyor. 2006 yılından bu yana tasarım ve yaratıcılıkta öz düzenleme, katılım, iletişim ve bireysel farklılıkları merkezine alan temel tasarım stüdyosu ve anlatım teknikleri dersleri veriyor. İklim kriziyle mücadeleye yönelik olarak mimarlık öğrencileri ve ilköğretim öğrencilerinin birlikte çalıştığı atölyeler düzenliyor; çok disiplinli yapı malzemesi ve elemanları araştırmaları yürütüyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyesi. Düşeylem Stüdyosu’nun kurucu ortağı.

 

elifmira.png

Elif Mira

Elif Mira, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimi aldı. Dergi ve yayınevlerinde koordinatör ve editör olarak çalıştı. Hurda Sanat Atölyesi kurucu ortağıdır. Freelance editör, illüstratör, metin yazarı ve atölye eğitmenidir.

 

melisakdo%C4%9Fan.png

Melis Akdoğan Gündoğdu

Melis Akdoğan Gündoğdu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde İngilizce okutmanı ve Mesleki Gelişim Birimi'nde öğretmen eğitmeni olarak çalışmaktadır. Lisans derecesini 2009 yılında Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden almış ve ilk yüksek lisansını aynı bölümde tamamlamıştır. 2019 yılında da Ankara Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır. Şu anda ODTÜ'de İngilizce Öğretmenliği alanında doktora öğrencisidir ve tezini sürekli mesleki gelişim, öğretmen öğrenmesi, sınıf-gözlemi ve yansıtıcı düşünme pratikleri üzerine hazırlamaktadır. Aynı zamanda Çağdaş Drama Derneği'nden sertifikalı bir drama eğitmeni olan Melis, uzun zamandır resimli kitapların sadece çocuklar için yazılmadığına ve herkesin iyi olma haline katkı sunduğuna inanmaktadır. Araştırma alanları arasında hizmet-içi öğretmen eğitimi, sürekli mesleki gelişim, İngilizce öğretiminde ve öğretmen eğitiminde resimli kitaplar, sözsüz resimli kitaplar ve nitel araştırma yer almaktadır.

 

y%C4%B1ld%C4%B1raylise.png

Yıldıray Lise

ODTÜ Biyoloji Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2001 yılından itibaren sırasıyla Doğal Hayatı Koruma Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Doğa Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi ve özel sektörde uluslararası projeler yürüttü. 2014 yılından beri Doğa Koruma Merkezi Vakfı’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor. Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) Korunan Alanlar Dünya Komisyonu üyesi olan Lise, uzun yıllar UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İnsan ve Biyosfer (MAB) İhtisas Komitesi üyeliği yaptı. Doğa koruma, sürdürülebilir kalkınma ve eğitim konularında uzun yıllardır çalışmalar yürütüyor. Farklı dillerden resimli kitaplar koleksiyonu yapan Lise, Eskişehir Anadolu Lisesi Küçük Prens Kitap Müzesi kurucularından biridir. 

 

Tarih
2024-05-28 20:00 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱