GERİ

Çocuklarla Yenilenebilir Enerji Konuşmak: Papuduk ile 3B Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 25, 2024

Saat: 18:00-20:00

 

Sabancı Vakfı İşbirliğiyle:

Sabanc%C4%B1%20Vakf%C4%B1.png

 

25 Mayıs Cumartesi 18:00-20:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze gerçekleşecek  Çocuklarla Yenilenebilir Enerji Konuşmak: Papuduk ile 3B Atölyesi ” etkinliğine davetlisiniz!


Son günlerde gündemimizi meşgul eden bir şey var: İklim krizi. Bu konu günlük hayatımızda gündem olduğu gibi artık eğitimin içinde de yer bulmaya başladı. Çocuklarla iklim krizi ve yenilenebilir enerjiye dair nasıl konuşabiliriz? Bu konuyu sınıflarımıza nasıl taşıyabiliriz? Öğretmen Ağı’ndaki adhokratik topluluklardan biri olan Papuduk ile İçerik Geliştirme Topluluğu bu ihtiyaçtan yola çıktı ve Sabancı Vakfı tarafından 7-9 yaş arası çocukların hayvan ve doğa sevgisini geliştirmek ve doğayı koruyan nesiller yetişmesi amaçlayarak yayımlanan Papuduk kitap serisinin sınıf içindeki uygulanabilirliğini artırmak için bir rehber hazırladı. 


 

Farklı temalar özelinde pek uygulama ve etkinlik bulabileceğimiz rehberden ilhamla oluşturulan bu atölyede de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Murat Çıtır ve Nilgün Kutluata yürütücülüğünde, “çocuklarla yenilenebilir enerji konuşmak” temasına odaklanacağız. Bu buluşmada, çocuklarla yapabileceğimiz etkinlikleri deneyimleyecek ve etkinlik sonunda uygulanan modülü doğrudan sınıflarımızda da uygulayabilir hale geleceğiz. Tüm bunlarla birlikte; 3B yöntemi ve metodolojisi üzerine kurulu bu atölyede hem yeni bir metodoloji öğrenecek hem de rehberin hazırlık sürecine dair deneyimleri dinleyeceğiz. 

 

Sınıflarına yeni bir uygulama ve metodoloji taşımak isteyen tüm öğretmenlerle 25 Mayıs’ta Hatay’da buluşalım. 

 

Etkinlik tüm öğretmenlerin ve öğretmenlik okuyan öğrencilerin katılımına açık ve ücretsizdir. Katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz. 

 

 

Murat%20%C3%87%C4%B1t%C4%B1r.png

Murat Çıtır

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Murat Çıtır, 23 yıllık sınıf öğretmenidir ve yaklaşık 10 senedir TEGV, AÇEV, EÇEV, AKUT, Kızılay gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetler yapmaktadır. Gönüllülüğü bir yaşam stili haline getiren Murat Çıtır, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

nilg%C3%BCnkutluata.png

Nilgün Kutluata

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Nilgün Kutluata, 1985’te Muğla’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Muğla-Ortaca’ da tamamladı. 2007’de Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında İstanbul’da sınıf öğretmenliğine başladı. 2012’den beri eğitimde drama yöntemiyle çalışmaktan keyif almakta ve kendini bu alanda geliştirmektedir. Öğrenci ve veli sahne çalışmaları ile çatışma çözme becerilerine yönelik çalışmalar yaptı. 2016’da Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’nin Üsküp’te gerçekleştirilen Sınıf Öğretmenleri Zirvesi-II’ de öğrenci-veli işbirliğini ele alan çalışmalarını sundu. Yerel düzeyde yürüttüğü proje ve çalışmalar ile çocuklara kitap okuma sevgisini geliştirmeye yönelik çalışmalarından çeşitli ödüller aldı. Halen bir devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapmaktadır.

 

Tarih
2024-05-25 18:00 - 20:00
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱